Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ίδρυση επιχειρήσεων με email


Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθούν δύο νομοσχέδια

Μέσα σε λίγες ώρες και εξ αποστάσεως θα αδειοδοτούνται οι επιχειρήσεις και θα συστήνονται οι νομικές μορφές εταιρειών, σύμφωνα με δύο νομοσχέδια του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που καταθέτουν την Τετάρτη στη Βουλή ο υπουργός Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης.


Σύμφωνα με την Ημερησία, πρόκειται για τα νομοσχέδια «νέο πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας» καθώς και για τις «Υπηρεσίες Μιας Στάσης - One Stop Shops».


Οι διατάξεις θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί μέχρι το τέλος του μήνα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η δεύτερη αξιολόγηση.


Με το πρώτο νομοσχέδιο, καθιερώνεται η διαδικασία της «γνωστοποίησης» για την έναρξη μιας οικονομικής δραστηριότητας. Ο επιχειρηματίας ή νόμιμος εκπρόσωπός του θα μπορεί στέλνοντας στην αρμόδια αρχή ένα email ή ένα έγγραφο μέσω ταχυδρομείου να ξεκινά τη λειτουργία της επιχείρησής του.


Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο νομοσχέδιο, οι υποψήφιοι επιχειρηματίες μπαίνοντας στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΓΕΜΗ θα μπορούν να συστήνουν τις εταιρείες τους μέσα σε λίγες ώρες, χωρίς φορολογική ενημερότητα, αλλά και με μηδενικά παράβολα τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του νέου πλαισίου.


Μέσω της τελευταίας επιλογής ο επιχειρηματίας, συμπληρώνοντας μια σειρά πεδίων, θα λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο τη σύσταση της επιχείρησής του χωρίς την παρεμβολή φυσικού προσώπου. Όλα τα έγγραφα που αποτελούν προϋπόθεση για τη νομική υπόσταση μιας εταιρείας (εγκεκριμένο καταστατικό και ανακοίνωση σύστασης) θα αποδίδονται ηλεκτρονικά στον ενδιαφερόμενο, με βάση την πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία υποβολής αίτησης και ελέγχου.

Δείτε Επίσης 

Οι λόγοι για τους οποίους η «παγκόσμια ελίτ» μισεί τη Ρωσία. Ετοιμάζεται «πόλεμος» Ρωσίας-ΗΠΑ στα Βαλκάνια;

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.