Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ προειδοποιεί για καταιγίδες, χιόνια και ακραία καιρικά φαινόμενα


Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Χαλάει ο καιρός από αύριο. Οι προγνώσεις της ΕΜΥ πως ο καιρός θα χαλάσει τις επόμενες μέρες αποτυπώνονται στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το μεσημέρι της Παρασκευής.


Ο καιρός λοιπόν επιδεινώνεται από αύριο Σάββατο από τα δυτικά και με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, σύμφωνα πάντα με την ΕΜΥ, θα εξασθενήσουν τη Δευτέρα (28.11.2016) αλλά από την Τρίτη ο καιρός θα χαλάσει και πάλι.


Από την Τρότη θα έχει κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις.


Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ


Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται αύριο Σάββατο (26-11-2016) από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά της κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.


Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:


1. Αύριο Σάββατο (26-11-2016) τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά η ανατολική Πελοπόννησος και η ανατολική Στερεά.


2. Την Κυριακή (27-11-2016) και τη Δευτέρα (28-11-2016) το Ιόνιο (κυρίως οι νοτιότερες περιοχές), η Πελοπόννησος, η Στερεά, οι Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο, πιθανόν η Θεσσαλία και τη Δευτέρα και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα τη Δευτέρα σταδιακά στο Ιόνιο και τις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν.


3. Επισημαίνεται ότι με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία από την Τρίτη (29-11-2016) αναμένονται: Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Δείτε Επίσης 


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.