Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Το παιδικό όνειρο του Μπαράκ Ομπάμα για την Ακρόπολη

Δείτε Επίση

Εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί προσφυγικό καταυλισμό

Eνα παιδικό όνειρο, να επισκεφθεί την Ελλάδα και την Ακρόπολη, πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος φτάνει το πρωί στην Αθήνα για μια επίσκεψη-αστραπή.


Η επίσκεψη στην Ακρόπολη αλλά και στο Μουσείο Ακρόπολης θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί, πριν από την ομιλία του, η οποία θα είναι και η τελευταία του στο εξωτερικό.


Η απόφαση για την επίσκεψη ήταν του προέδρου Ομπάμα, παρά το γεγονός ότι οι εισηγήσεις των συνεργατών του ήταν αρνητικές, για να μη συνδεθεί το τέλος της προεδρικής του θητείας με την «πτωχευμένη» Ελλάδα, όπως γράφει το «Έθνος». Τον Αμερικανό ηγέτη συνοδεύει ένας φίλος του από τα παλιά, και συμπαίχτης του στους σαββατιάτικους αγώνες μπάσκετ, ο Αλέξης Γιαννιούλιας, ο οποίος μαζί με τον Εντι Ζεμενίδη τον είχαν εισαγάγει στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, όταν αποφάσισε να αναμειχθεί στην εθνική πολιτική σκηνή και να διεκδικήσει μία θέση στην αμερικανική Γερουσία.


Ο κ. Ομπάμα εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί προσφυγικό καταυλισμό, αλλά σύμφωνα με το πρόγραμμα τώρα δεν προβλέπεται, εκτός εάν υπάρξει αλλαγή την τελευταία στιγμή. Είναι γεγονός ότι η εκλογική αναμέτρηση της περασμένης Τρίτης έχει αλλάξει κάποιους εκ των σχεδιασμών της αμερικανικής πλευράς, καθώς ο νέος πρόεδρος έχει περίεργες ιδέες για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν την Ελλάδα, την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ.


Σημειώνεται ότι ο κ. Ομπάμα ενημέρωσε τον Ντόναλντ Τραμπ για το ταξίδι του στην Ελλάδα, στη Γερμανία και στο Περού, αποδεχόμενος το γεγονός ότι ο εκάστοτε Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις μέχρι και την τελευταία ημέρα της θητείας του.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομιλία του, που για λόγους ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί στο Ιδρυμα Νιάρχος, ο πρόεδρος Ομπάμα θα μιλήσει για την παγκοσμιοποίηση και την άνοδο του λαϊκισμού σε όλο τον κόσμο.

Guardian: «Ουσιαστική ελάφρυνση χρέους» στις αποσκευές του Ομπάμα


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.