Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΣΑ για όσους έχουν χρέη απέναντι σε Εφορία και Δημόσιο! Δείτε αναλυτικά ποια χρέη θα κοπούν στη μέση


Μεγάλη ανάσα αναμένεται να πάρουν όσοι έχουν χρέη, όχι μόνο στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία ή γενικά στο δημόσιο, αλλά και στις τράπεζες Όλα δείχνουν ότι σε επίπεδο διαπραγμάτευσης η κυβέρνηση βρίσκεται μια μόνο ανάσα από τη σχετική συμφωνία που θα προβλέπει κούρεμα των χρεών ως και κατά 50%, αλλά και εξόφληση του υπολοίπου χρέους σε δεκάδες δόσεις και σε βάθος χρόνου.


Οι δανειστές μάλιστα ζήτησαν να μην υπάρχουν καν εξαιρέσεις στο ποια θα είναι τα χρέη που κουρεύονται ωστόσο από την ελληνική πλευρά μπήκε το ηθικό ζήτημα που προκύπτει από οφειλές όπως ο ΦΠΑ ή ο φόρος μισθωτών υπηρεσιών καθώς ο μεν ΦΠΑ έχει εισπραχθεί στο όνομα του κράτους, ενώ ο ΦΜΥ είναι χρήματα που παρακρατούνται από τους εργαζόμενους.


Το πλέον πιθανό σενάριο λέει ότι το κούρεμα θα ξεκινάει από τα πιο παλιά χρέη και θα αφορά κυρίως στα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις και όχι το πραγματικό όφελος. Σε ό,τι αφορά στις τράπεζες μένει να διαφανεί σε άλλη συνάντηση με τους δανειστές τόσο το μέγεθος του κουρέματος, όσο και ο τρόπος απομείωσης της οφειλής.


Το ποιοι θα είναι αυτοί που θα τυγχάνουν κουρέματος των οφειλών θα επιλέγεται από την εφορία, τα ταμεία και τις τράπεζες ανάλογα με το προφίλ του οφειλέτη.

Δείτε Επίσης

Το νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο για τα ΜΜΜ


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.