Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Ένα μπαρ από σκουπίδια στην Ιαπωνία


Μπορεί το οικολογικό ντοκιμαντέρ «Before the Flood» του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο να κάνει τον γύρο του διαδικτύου, αλλά η μικρή ιαπωνική πόλη Kamikatsu κάνει, δημόσια, μια σοβαρή οικολογική «δήλωση».


Έχτισαν ένα μπαρ από προϊόντα που προήλθαν από ανακύκλωση! Εξ ολοκλήρου! Παράθυρα από κοντινά εγκαταλελειμμένα σπίτια, μπουκάλια τα οποία έγιναν πολυέλαιοι, εφημερίδες που «έδωσαν» ταπετσαρίες τοίχου.


Το κτίριο φιλοξενεί ένα μπαρ, μια μικρή ζυθοποιία και χώρους ενδιαίτησης. Σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Hiroshi Nakamura & NAP και κέρδισε το βραβείο WAN Sustainable Buildings Award 2016. H σύλληψη των Ιαπώνων αρχιτεκτόνων συνάδει απόλυτα με το όραμα των κατοίκων της μικρής πόλης να καταφέρουν, μέσα σε λίγα χρόνια, να ανακυκλώνουν το 100% των απορριμμάτων τους. Αυτή τη στιγμή το έχουν καταφέρει σε ποσοστό 80%. Τα οποία διαχωρίζουν σε 34 κατηγορίες! Ναι, 34!!


«Μέσω της αρχιτεκτονικής, το κτίριο προσπαθεί να δείξει μια πολύ δυνατή ιδέα, τα μηδενικά απορρίμματα» λέει ο Chris Castle. Τα σκουπίδια δεν είναι αγγαρεία, προσφέρουν μια καινούργια δημιουργική διέξοδο. Κι όπως λεν οι φίλοι μας οι Εγγλέζοι «one man's trash is another man's treasure». 

Δείτε Επίσης

5 πράγματα που ζουν οι γυναίκες στα ραντεβού και οι άντρες δεν τα γνωρίζουν


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.