Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Αναστολή της επίσχεσης εργασίας στον ΟΑΣΘ


Στους δρόμους από αύριο τα αστικά λεωφορεία. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν αναστολή της επίσχεσης εργασίας

Την αναστολή της επίσχεσης εργασίας αποφάσισαν μέχρι και την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ στη σημερινή γενική τους συνέλευση, σε ένδειξη καλής θέλησης και κατόπιν της σαφούς δέσμευσης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ότι μέχρι την Τρίτη θα σταλούν στον Οργανισμό 3,9 εκατ. ευρώ της δόσης Δεκεμβρίου από την κρατική επιχορήγηση. Στο πλαίσιο αυτό, αύριο από στις 5 το πρωί τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ θα εκτελούνται κανονικά.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, επισήμανε πως «πιστεύουμε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του και δεν θα χρειαστεί να βγούμε και πάλι στους δρόμους. Για εμάς οι κινητοποιήσεις είναι η έσχατη λύση».

Πάντως, εάν δεν δουν τα δεδουλευμένα δύο μηνών στους λογαριασμούς τους οι 2.300 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, θα συνεδριάσουν εκ νέου την Πέμπτη, προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Από την πλευρά του ο πρέοδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ο οποίος συμμετείχε στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στο Διοικητήριο υπό τον πρωθυπουργό, είπε πως: «φάνηκε ότι ο κ. Τσίπρας, ήταν μεν ενήμερος για τις κινητοποιήσεις, αλλά δεν ήξερε ακριβώς τους λόγους. Τον ενημερώσαμε και δεσμεύτηκε έως μέχρι την Τρίτη θα μπει στο ταμείο του ΟΑΣΘ η αντισταθμιστική Δεκεμβρίου ύψους 3,9 εκατ. ευρώ».

Πάντως, ο κ. Τσερμενίδης ανέφερε ότι πέραν της καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων, κρίσιμο παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι με τον ΟΑΣΘ από τον Ιανουάριο και μετά. «Είναι ανάγκη να γίνει επιτέλους ένας γόνιμος διάλογος για τον μέλλον και την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε Επίσης 

Νέες στάσεις εργασίας στον ΗΣΑΠ



loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.