Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Ο δολοφόνος που κέρδισε στο «Ραντεβού στα τυφλά»


Πίσω από το λάγνο βλέμμα κρύβονταν βιασμοί παιδιών και δολοφονίες Οι τρεις άνδρες κάθονται πίσω από τον τοίχο περιμένοντας με αγωνία αν η νεαρή δασκάλα υποκριτικής θα τους διαλέξει για να βγουν ραντεβού. Είναι το «Ραντεβού στα Τυφλά» στο μακρινό 1978, όπου τα υπονοούμενα και ο τόνος της φωνής που χρησιμοποιούν οι υποψήφιοι είναι αρκετά για να πείσουν τη γυναίκα από την άλλη πλευρά του τοίχου ότι είναι η ιδανική επιλογή.


«Ποια είναι η καλύτερα ώρα για σένα;» ρωτά τον πρώτο υποψήφιο, ονόματι Rodney Alcala η Cheryl Bradshaw. «Η νύχτα, αυτή είναι η καλύτερη ώρα, τη νύχτα γίνονται τα καλά» της απαντάει εκείνος, με το πολλά υποσχόμενο ύφος του και το λάγνο βλέμμα του.


Η Cheryl γοητεύεται και τελικά τον επιλέγει. Κάτι μέσα της όμως την κρατάει από το να βγει μαζί του, αυτό το ανατριχιαστικό βλέμμα του, όπως είχε παραδεχτεί. Το ένστικτό της δεν την γέλασε. Ο Rodney Alcala ήταν ένας μανιακός δολοφόνος, που μερικά χρόνια πριν τη συμμετοχή του στο τηλεπαιχνίδι είχε σκοτώσει δύο γυναίκες και είχε βιάσει μία 8χρονη.



Η δολοφονική του δράση δεν σταμάτησε ούτε μετά το παιχνίδι. Σήμερα βρίσκεται στην πτέρυγα με τους θανατοποινίτες και περιμένει πότε θα τον εκτελέσουν. Καταδικάστηκε για πέντε δολοφονίες, αν και ερευνητές εικάζουν ότι ο αριθμός των γυναικών που σκότωσε κυμαίνεται από 50-130. Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο Rodney «έπαιζε» με τα θύματά του, τα έπνιγε μέχρι λιποθυμίας, περίμενε να ανακτήσουν τις αισθήσεις τους και μετά τα σκότωνε. Μέσα στο διαμέρισμά του βρέθηκαν περισσότερες από 1.000 φωτογραφίες, κυρίως γυναικών και έφηβων αγοριών σε αισθησιακές πόζες. Κάποια από τα «μοντέλα» του ίσως ήταν και θύματά του.


Τα πρώτα χρόνια και η αρχή της εγκληματικής δράσης


Γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου 1943 στο Σαν Αντόνιο του Τέξας. Ο πατέρας τους τους εγκατέλειψε και έτσι στην ηλικία των 11 ετών μετακόμισε με τη μητέρα και τα αδέρφια του στο Λος Άντζελες.


Στα 17 του κατετάγη στο στρατό, αλλά τέσσερα χρόνια αργότερα είδε την πόρτα της εξόδου, αφού διαγνώστηκε με νευρικό κλονισμό και σοβαρή ψυχική διαταραχή.


Μετά το στρατό σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου του UCLA και στη συνέχεια σπούδασε κινηματογράφο, κάτω από την ομπρέλα του Ρομάν Πολάνσκι, στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.


Το 1968 παρασέρνει στο σπίτι του στο Λος Άντζελες την 8χρονη Tali Shapiro. Ένας μοτοσικλετιστής που τον βλέπει στο δρόμο καλεί την Αστυνομία που βρίσκει την μικρούλα βιασμένη και άγρια ξυλοκοπημένη με μία ατσάλινη μπάρα, ενώ ο Alcala έχει προλάβει να ξεφύγει.


Μετά την απόπειρα δολοφονίας της μικρής αλλάζει το όνομά του σε John Berger και μετακομίζει το 1971 στη Νέα Υόρκη για να ξεκινήσει τις σπουδές του στη φωτογραφία και τον κινηματογράφο. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς βρίσκεται βιασμένη και στραγγαλισμένη στο διαμέρισμά της στο Μανχάταν η Cornelia Michel Crilley, μια 23χρονη αεροσυνοδός. Ο φόνος της βέβαια παρέμεινε ένα μυστήριο μέχρι τη δίκη του Alcala.


To FBI τον βάζει στη λίστα με τους δέκα πιο καταζητούμενους φυγάδες. Κατά τη διάρκεια της εργασίας του σε μια κατασκήνωση δύο κοπέλες αναγνωρίζουν το πρόσωπό του από μια αφίσα καταζητούμενου που είχε φτιάξει η Αστυνομία και έτσι ο Alcala συλλαμβάνεται και εκδίδεται στην Καλιφόρνια. Η οικογένεια όμως της Tali Shapiro έχει μετακομίσει στο Μεξικό σε μια προσπάθεια να αφήσει πίσω της το τραγικό περιστατικό της κακοποίησης της μικρής και έτσι το κατηγορητήριο δεν είναι αρκετά ισχυρό για να δοθεί ποινή στον Alcala για βιασμό και απόπειρα δολοφονίας. Καταδικάστηκε μόνο για κακοποίηση και μετά από σχεδόν πέντε χρόνια ήταν πάλι ελεύθερος.


Δύο μήνες μετά την αποφυλάκισή του συλλαμβάνεται πάλι για επίθεση σε μία 13χρονη και μένει στη φυλακή για δύο χρόνια. Όταν βγαίνει από τη φυλακή ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη και τότε πιστεύεται ότι δολοφόνησε την 23χρονη Ellen Jane Hover, κόρη του ιδιοκτήτη του διάσημου κλαμπ Ciro. Για σύντομο χρονικό διάστημα δούλεψε και στην εφημερίδα Los Angeles Times ενώ τα σούρτα φέρτα στη φυλακή δεν σταματούσαν μεταξύ άλλων και για κατοχή ναρκωτικών.


Με τις γνώσεις του στη φωτογραφία είχε πείσει εκατοντάδες αγόρια και κορίτσι να ποζάρουν σαν μοντέλα, αποκρύπτοντας τους πιο σκοτεινούς σκοπούς του. Συνάδελφός του στην εφημερίδα υποστηρίζει ότι έδειχνε τις γυμνές φωτογραφίες και στους υπόλοιπους. «Το θεωρούσα παράξενο, αλλά ήμουν νέος, δεν ήξερα. Όταν το ρώτησα γιατί τα φωτογράφιζε μου απάντησε ότι του το ζητούσαν οι μαμάδες των παιδιών» είπε. Στις περισσότερες φωτογραφίες τα παιδιά ήταν σε αισθησιακές στάσεις και δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί. Το 1979, σύμφωνα με μαρτυρία που έγινε στη μετέπειτα δίκη του Alcala, έριξε αναίσθητη και στη συνέχεια βίασε ένα από τα μοντέλα του, την 15χρονη Monique Hoyt.


Μερικές από τις χιλιάδες φωτογραφίες που βρέθηκαν στο σπίτι του


Τι λέει ο εγκληματολόγος Pat Brown για το «Ραντεβού στα τυφλά»


Τι ώθησε όμως έναν εγκληματία να διαγωνιστεί σε ένα παιχνίδι σαν το «Ραντεβού στα Τυφλά»; Τι προσπαθούσε να αποδείξει; Ο εγκληματολόγος Pat Brown σκιαγραφεί το δολοφόνο μιλώντας στο CNN.


«Ήξερε ότι μπορούσε να πει πράγματα που θα θεωρούνταν σέξι και αστεία και θα άρεσαν στη συμμετέχουσα. Παρακολουθούσε το παιχνίδι και είχε μάθει όλα τα κόλπα ώστε οι απαντήσεις του να είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όμως η πραγματική φύση ενός ψυχοπαθούς δεν αργεί να ξεδιπλωθεί. Αν πας πίσω στο παρελθόν θα δεις ότι αυτός ο άνδρας είχε ήδη διαπράξει ένα έγκλημα. Είχε ήδη βιάσει ένα κορίτσι. Και ο ίδιος περιγράφει στο παιχνίδι τον εαυτό του σαν τον επιθυμητό άνδρα ενώ κακοποιεί σεξουαλικά παιδιά» λέει ο Brown.


Η πραγματική του ταυτότητα άρχισε να αποκαλύπτεται στα παρασκήνια όταν ήταν μαζί με τους άλλους υποψηφίους, λέει ο εγκληματολόγος. «Άρχισε να δείχνει την ψυχοπάθειά του στο green room. Τότε δεν υποδυόταν κάποιον άλλο. Αυτοί ήταν οι εχθροί του, έπρεπε να τους νικήσει και να κερδίσει το κορίτσι» προσθέτει.


Και ενώ η Bradshaw τον επιλέγει, τελικά δεν βγαίνει ραντεβού μαζί του. «Η απόρριψη έχει βαθύ αντίκτυπο σε έναν serial killer. Μπορεί κάποιος να φανταστεί πώς λειτούργησε αυτό στο μυαλό του. Δεν το πήρε καλά. Οι ψυχοπαθείς δεν δέχονται την απόρριψη. Πιστεύουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τον άλλο. "Με ξεγέλασε" σκέφτεται» λέει ο εγκληματολόγος



Σύλληψη και δίκη


Το 1979 ο Alcala βρίσκεται να φωτογραφίζει δύο μικρά κορίτσια στην παραλία. Τη 12χρονη Ρόμπιν Σαμσόι την απαγάγει την ώρα που εκείνη καβαλάει το ποδήλατό της για να πάει στη σχολή χορού. Τη βιάζει, τη σκοτώνει και η Αστυνομία βρίσκει το πτώμα της μετά από 12 μέρες σε κατάσταση αποσύνθεσης, καθώς και τα σκουλαρίκια της σε ένα συρτάρι που ανήκε στο δολοφόνο. Όμως ένας περαστικός τον έχει δει να φωτογραφίζει τα κορίτσια και ενημερώνει την Αστυνομία που τον συλλαμβάνει.


Ο Alcala δικάστηκε τρεις φορές. Την πρώτη καταδικάζεται εις θάνατον, αλλά η ετυμηγορία ανατρέπεται από το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια γιατί οι ένορκοι είχαν εσφαλμένα ενημερωθεί για τα σεξουαλικά του εγκλήματα πριν τη δίκη. Το 1986 στη δεύτερη δίκη του επιβλήθηκε ξανά η θανατική ποινή. Και ενώ ετοιμαζόταν η τρίτη δίκη αρκετά χρόνια αργότερα του πήραν δείγμα DNA που τον ταυτοποίησε ως τον δολοφόνο της 18χρονης Jill Barcomb, της 27χρονης Georgia Wixted, της 31χρονης Charlotte Lamb και της 21χρονης Jill Parenteau .


Το 2010 του επιβλήθηκε ξανά η θανατική καταδίκη, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει εκτελεστεί, με τον ίδιο να παραμένει στην πτέρυγα των θανατοποινιτών.

Δείτε Επίσης

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: Πατέρας βίαζε την 13χρονη κόρη και η μητέρα τραβούσε βίντεο


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.