Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Απεργία ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια αύριο Πέμπτη


Εικοσιετράωρη απεργία έχει εξαγγείλει για αύριο Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα μείνει αύριο η χώρα, λόγω της απεργίας που θα πραγματοποιήσουν οι ναυτεργάτες.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ζητά σε εξώδικη επιστολή της προς τα αρμόδια υπουργεία Ναυτιλίας και Εργασίας, τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών εν ενεργεία και συνταξιούχων.

Οι επερχόμενες νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και στα εφάπαξ δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές, τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΝΟ.

Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 12:01, μετά τα μεσάνυχτα, της Πέμπτης.


Οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων έχουν διατυπώσει μια σειρά από 13 ζητήματα που τους απασχολούν, μεταξύ των οποίων, η υπογραφή νέων συμβάσεων εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία, που εκκρεμεί από το 2010, το θέμα της ανεργίας, η παραβίαση των ωρών εργασίας στα πλοία της ακτοπλοΐας, η μείωση των οργανικών συνθέσεων στα πλοία των διεθνών γραμμών και η υλοποίηση της εξόφλησης των δεδουλευμένων αποδοχών πολλών μηνών στα πληρώματα επιβατηγών πλοίων.

Το προεδρείο της ΠΝΟ έχει θέσει επίσης το θέμα της καταπολέμησης της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, του ΝΑΤ, του Κεφαλαίου Επικουρικής Ασφάλισης Ναυτικών, αλλά και το θέμα των συντάξεων κύριων και επικουρικών που όπως υποστηρίζει, έχουν μειωθεί.

Πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προγραμματίσει τροποποιήσεις των προγραμματισμένων δρομολογίων τους λόγω της απεργίας και οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία και λιμεναρχεία.

Δείτε Επίσης   

Ισπανική βόμβα νετρονίου: Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα περισσότερα λεφτά από το ελληνικό χρέος!


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.