Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Μεγάλη νίκη του Ρόσμπεργκ στο Gran Prix στη Σαγκάη


Δεύτερος ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ με FerrariΤη 17η νίκη της καριέρας του, τρίτη σε ισάριθμους αγώνες φέτος και συνολικά έκτη σερί, πανηγύρισε ο Νίκο Ρόσμπεργκ στη Σανγκάη. Ο Γερμανός πιλότος της Mercedes εκμεταλλευόμενος την pole position (και παρά την προσωρινή απώλεια της πρώτης θέσης μετά την επεισοδιακή εκκίνηση) κατάφερε να διευρύνει κι άλλο το προβάδισμά του από τον Λιούις Χάμιλτον, φτάνοντας πλέον στο +36 από τον ομόσταβλό του.


Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής, που ξεκίνησε τελευταίος μετά την αδυναμία του να λάβει μέρος στις χθεσινές κατατακτήριες λόγω τεχνικού προβλήματος, τερμάτισε μόλις έβδομος!


Δεύτερος ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari, με τις δύο Red Bull να ακολουθούν, με τον Ντάνιιλ Κβίατ να συμπληρώνει το πόντιουμ και τον Ντάνιελ Ρικιάρντο να ακολουθεί τέταρτος. Ο Κίμι Ραϊκόνεν ήταν πέμπτος, ο Φελίπε Μάσα έκτος, ενώ Μαξ Φερστάπεν, Κάρλος Σάινθ και Βαλτέρι Μπότας συμπλήρωσαν τη δεκάδα.


Ο αγώνας


Η εκκίνηση ήταν… όλα τα λεφτά. Ο Ρόσμπεργκ είδε τον Ρικιάρντο να τον προσπερνά από τη δεύτερη θέση, αλλά αυτό ήταν το λιγότερο. Οι δύο Ferrari είχαν σύγκρουση, που αποτέλεσε πλήγμα για αμφότερες (αλλά περισσότερο για τον Ραϊκόνεν) και όχι μόνο, καθώς ο Χάμιλτον είδε το μπροστινό του φτερό να παθαίνει ζημιά και οδηγήθηκε πολύ νωρίς στον αγώνα τρεις φορές σε πιτ στοπ, μια για να αλλάξει φτερό και δύο για ελαστικά.


Ο Ρικιάρντο αποδείχτηκε τελικά άτυχος, καθώς έπαθε κλατάρισμα από κάποια συντρίμμια στην πίστα κι έτσι ο Ρόσμπεργκ ανέκτησε γρήγορα την πρώτη θέση. Η είσοδος του αυτοκινήτου ασφαλείας επανέφερε την… τάξη, με τον Γερμανό πιλότο της Mercedes έκτοτε να αυξάνει διαρκώς το προβάδισμά του και τους Φέτελ, Ραϊκόνεν και Χάμιλτον να ξεκινούν την προσπάθεια αναρρίχησής τους στην κατάταξη. Ο Γερμανός της Ferrari κατάφερε να «σκαρφαλώσει» δεύτερος μπροστά από Κβίατ και Ρικιάρντο, ενώ ο Χάμιλτον δεν είχε δύναμη να ανέβει περισσότερο από την έβδομη θέση.


Το επόμενο Grand Prix, τέταρτο της σεζόν, θα γίνει ανήμερα του Πάσχα (1/5) στην… ορθόδοξη Ρωσία.



Δείτε Επίσης

Γλύτωσε «παρά τρίχα» τη σύγκρουση με τρένο (video)



loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.