Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

O Τόμσεν σήμερα μιλά για την Ελλάδα: Επίδειξη κυριαρχίας και μεθοδεύσεις


Tα χαρτιά του για την Ελλάδα αναμένεται να ανοίξει σήμερα στις 4.15 το απόγευμα ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν.


Το Μαξίμου αποτιμά τη διήμερη περιοδεία Τσίπρα εν όψει της επιστροφής των θεσμών

Απαγορευμένη φράση τα «πρόσθετα μέτρα» για το κυβερνητικό επιτελείο



Ο Τόμσεν θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Ευρωπαϊκού Τμήματος, την οποία αναμένεται να μονοπωλήσει η ελληνική αξιολόγηση και οι αποκαλύψεις του WikiLeaks.

Μετά από τις διαδοχικές χθεσινές τοποθετήσεις της Κριστίν Λαγκάρντ η οποία εξέφρασε σκεπτικισμό για τη δυνατότητα επίτευξης του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2018, ο Τόμσεν αναμένεται να ερωτηθεί για τα δημοσιονομικά μεγέθη της Ελλάδος και το τι πραγματικά ζητά το Ταμείο από την κυβέρνηση, στη βάση του «ρεαλισμού» που υπογράμμισε χθες η επικεφαλής του Ταμείου.

Δεδομένης της παρέμβασης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στους Financial Times όπου ανέφερε πως «η Ελλάδα δεν κατανοεί γιατί το ΔΝΤ επιμένει σε αλλαγές του σχεδίου μεταρρυθμίσεων με τρόπο που δεν επηρεάζει την απλότητα και την απόδοση αλλά κάνει τη μεταρρύθμιση λιγότερο προοδευτική, μεταφέροντας σημαντικό μέρος του βάρους στους φτωχότερους», ο Δανός αξιωματούχος του ΔΝΤ θα κληθεί να δικαιολογήσει και τη συγκεκριμένη επιλογή του Ταμείου.


Δείτε Επίσης

Πώς μπορείς να επιβιώσεις μόνος σε ένα ερημονήσι -Οδηγίες για... ναυαγούς



loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.