Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Τι θα συμβεί αν δεν βάλετε σε λειτουργία πτήσης το κινητό σας στο αεροπλάνο



Είναι τελικά επικίνδυνο;Οι επιβάτες των αεροπλάνων ενημερώνονται επανειλημμένα πριν από την πτήση ότι πρέπει να κλείσουν τα κινητά τους. Αλλά τι θα συμβεί εάν δεν το κάνουν;


Υπάρχει μια αντίληψη ότι το σήμα ενός κινητού τηλεφώνου μπορεί να παρέμβει σε σημαντικά ηλεκτρικά ή τηλεπικοινωνιακά συστήματα στο πιλοτήριο, αλλά είναι όντως ικανό να προκαλέσει ακόμη και συντριβή σε ένα αεροσκάφος; Η βρετανική Daily Mail αποκαλύπτει τι συμβαίνει όταν οι επιβάτες ή το πλήρωμα δεν απενεργοποιήσουν τα τηλέφωνά τους κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.


Οι περισσότερες πτήσεις δεν επιτρέπουν στους επιβάτες να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να πραγματοποιήσουν κλήσεις ή να στείλουν μηνύματα κειμένου κατά τη διάρκεια της πτήσης για λόγους ασφαλείας. Η απαγόρευση αρχικά ήρθε από τον φόβο ότι οι ραδιοσυχνότητες που εκπέμπονται από τα κινητά των επιβατών ή του πληρώματος θα μπορούσαν να προκαλέσουν δυσλειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων του αεροσκάφους. Αυτό δεν είναι τώρα πρόβλημα με τα νέα κινητά τηλέφωνα και τα συστήματα των αεροσκαφών, όπως των πικοκυψελών. Όμως, στις περισσότερες πτήσεις, η απαγόρευση παραμένει.


Οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές συσκευές τους, συμπεριλαμβανομένων των smartphones και των tablets, καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης, εφ' όσον έχουν ενεργοποιήσει τη λειτουργία σε πτήση. Ωστόσο οι κανονισμοί μπορεί να διαφέρουν ανάμεσα στις διάφορες αεροπορικές εταιρείες.


Ορισμένες διεθνείς εταιρείες έχουν εξοπλίσει μερικά από τα αεροπλάνα τους έτσι ώστε να επιτρέπουν στους επιβάτες να κάνουν φωνητικές κλήσεις και να στέλνουν μηνύματα. Στις ΗΠΑ ισχύει η απαγόρευση και ενώ έχει επανεξεταστεί, οι νομοθέτες έχουν υποστηρίξει ότι παραμένει μόνο για την άνεση των επιβατών. Αυτοί που ταξιδεύουν ωστόσο με ιδιωτικά αεροσκάφη συνήθως επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν τις συσκευές τους όποτε το σήμα της εταιρείας τους, το επιτρέπει.



Πολλοί επιβάτες θεωρούν ότι μια ανοιχτή συσκευή μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στο αεροσκάφος, ακόμη και να το οδηγήσει σε πτώση, ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές των επιβατών έχουν προκαλέσει ποτέ σε ένα αεροπλάνο δυσλειτουργία και συντριβή, και οι εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι η σύγχρονη τεχνολογία είναι ασφαλής και αξιόπιστη.


Ωστόσο ένα κινητό που δεν έχει μπει σε λειτουργία πτήσης μπορεί να ενοχλήσει τους πιλότους και τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με έναν δυσάρεστο ήχο. Είναι ο ίδιος ήχος που ακούγεται όταν η συσκευή βρίσκεται κοντά σε ηχείο. Σε ένα blog με θέματα σχετικά με τα αεροπλάνα, ένας πιλότος έγραψε ότι τα κινητά τηλέφωνα μπορούν να προκαλέσουν ηχητική παρεμβολή στην επικοινωνία του αεροσκάφους, αλλά είναι αρκετά σπάνιο.


Ο κίνδυνος της παρεμβολής έχει μειωθεί δραστικά επίσης με τη σύγχρονη τεχνολογία. Βέβαια αν οι παρεμβολές είναι συνεχείς, τότε οι πιλότοι μπορεί να χάσουν μια σημαντική κλήση από τα κέντρα ελέγχου. Αυτό συνέβη πρόσφατα, αποκαλύπτει ένας πιλότος, όταν ένας επιβάτης έστειλε κρυφά μήνυμα.


Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι επιβάτες πρέπει να τηρούν τις οδηγίες του πληρώματος.


Ερχεται νέα επιδρομή 1,8 δισ. -Φόροι σε καύσιμα, συνδρομητική, τηλέφωνα









loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.