Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Εύκολη πίτσα με λουκάνικο, ντοματίνια και βασιλικό


Το ντελίβερι θέλει τουλάχιστον 30 λεπτά. Εμείς φτιάχνουμε την πίτσα σε λιγότερα. Και με υλικά της επιλογής μας.


Υλικά


2 μεγάλες αραβικές πίτες

1/2 φλιτζ. τσαγιού έτοιμη σάλτσα ντομάτας (κατά προτίμηση βιολογική)

200 γρ. μαστέλο Χίου, τριμμένο ή μοτσαρέλα, κομματιασμένη με το χέρι

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες

200 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε λεπτές φέτες

200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

φύλλα βασιλικού ή δυόσμου ή ρίγανης ή μαϊντανού (το καθένα με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα)

Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 220° C. Βάζουμε τις αραβικές πίτες σε δύο ταψιά, απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας με ένα κουτάλι και πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.


AdTech Ad

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το λουκάνικο, μέχρι να μαλακώσει το πρώτο και να ροδίσει καλά το δεύτερο. 


Αν δούμε ότι δεν έχουν γίνει τα υλικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μην αρπάξουν και συνεχίζουμε το στεγνό ψήσιμο μέχρι να γίνουν. Τότε προσθέτουμε τα ντοματίνια και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Απλώνουμε το μείγμα του τηγανιού ομοιόμορφα σε όλην την επιφάνεια των ψημένων αραβικών πιτών. Πασπαλίζουμε με φύλλα από το φρέσκο μυρωδικό της επιλογής μας (ολόκληρα ή χοντροκομμένα αν είναι μεγάλα) και σερβίρουμε.


Συνοδεύουμε με: Αν φτιάξουμε μια πλούσια αγγουροντοματοσαλάτα ή άλλη σαλάτα της αρεσκείας μας, μπορούμε τέσσερα άτομα να μοιραστούμε τις πίτσες.


Δείτε Επίσης 

Πατάτες φούρνου…αλλιώτικες και πεντανόστιμες !!!



loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.