Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Ολοήμερα όλα τα Δημοτικά από Σεπτέμβριο


Αλλαγές και στο ωράριο, αντιδρούν οι δάσκαλοι

Από την ερχόμενη σχολική χρονιά τα δημοτικά σχολεία της χώρας (από 4θέσια και πάνω) μετατρέπονται σε ολοήμερα, ενώ θα αναμορφωθεί και το διδακτικό ωράριο και το ωρολόγιο πρόγραμμά τους. Ήδη ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης εξέδωσε απόφαση με την οποία καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για τον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Σχολείου.


Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις των δασκάλων που κατηγόρησαν τον κ. Φίλη ότι αντί να κάνει ενέργειες για να καλύψει τα κενά που γνωρίζει ότι υπάρχουν, εκείνος «κουτσουρεύει» το πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου προκειμένου να χρειαστεί λιγότερους εκπαιδευτικούς σε κάθε περιοχή, αναφέρει δημοσίευμα του Έθνους. Επίσης υπογραμμίζουν ότι πολλά παιδιά θα αποκλειστούν από το ολοήμερο πρόγραμμα καθώς στην απόφαση προβλέπεται ότι πρέπει και οι δύο γονείς να είναι εργαζόμενοι.


Επίσης κατηγορούν τον κ. Φίλη ότι με αυτή την απόφαση καταργεί τα 1.336 σχολεία αναμορφωμένου προγράμματος (ΕΑΕΠ) αφού με το Ενιαίο Ολοήμερο Δημοτικό μειώνονται οι ώρες κατά 5 την εβδομάδα σε κάθε τμήμα, καταργείται η πρωινή ζώνη -άλλες 5 ώρες την εβδομάδα- και το υποχρεωτικό πρόγραμμα αρχίζει 8:10 και τελειώνει 13:15.


Από την πλευρά του ο κ. Φίλης τόνισε ότι η απόφαση πάρθηκε ώστε να γίνει πράξη η συνταγματική δέσμευση για παροχή ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση για όλους τους μαθητές της ίδιας βαθμίδας.


Το πρόγραμμα στα δημοτικά τη νέα χρονιά.



Δείτε Επίσης

Τρομάξαμε να την αναγνωρίσουμε! Δείτε πώς είναι χωρίς μακιγιάζ η Kylie Minogue



loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.