Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Έρχεται σκόνη και μετά... καταιγίδες

Πολύ κοντά στους 30 βαθμούς βρέθηκε ο υδράργυρος την... Τετάρτη 6 Απριλίου σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τα θερμόμετρα να δείχνουν 29 βαθμούς στο Μακρυχώρι Ημαθίας, την Κοίμηση Σερρών, τα Χρυσοχώραφα Σερρών, την Κερκίνη, την Καρδίτσα και το Παλαιοχώρι Χαλκιδικής. Ο Απρίλιος έβαλε σκοπό να μας εντυπωσιάσει με τα καμώματα του καθώς, εκτός από τη ζέστη, μας φέρνει και... σκόνη.


Την Πέμπτη και την Παρασκευή περιμένουμε ακόμη ένα επεισόδιο μεταφοράς σκόνης από την Αφρική προς την περιοχή μας, με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σκόνης να εντοπίζονται στη Νότια και Ανατολική Ελλάδα, όπως δείχνει και ο παραπάνω χάρτης από το περιοχικό μας προγνωστικό μοντέλο καιρού. Με ανακοίνωση της η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης, ενημερώνει ότι θα επηρεαστεί ολόκληρη η Περιφέρεια Κρήτης, αλλά το φαινόμενο θα είναι πιο έντονο στην περιοχή της ΠΕ Χανίων και ΠΕ Λασιθίου.


Το φαινόμενο θα είναι πιο έντονο προς απόγευμα της Πέμπτης 7 Απριλίου, θα κορυφωθεί την Παρασκευή 8 Απριλίου και θα εξασθενήσει από το βράδυ της Παρασκευής. Η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων PM10, αναμένεται να ξεπεράσει το όριο της μέσης ημερήσιας τιμής 50 μg/m3. Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα, θα πρέπει να περιορίσουν την έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.



Το Σαββατοκύριακο ωστόσο αναμένεται να δούμε το… άλλο πρόσωπο του καιρού, καθώς έρχονται έντονες καταιγίδες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Τα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, σε πολλές περιοχές της χώρας, με έμφαση τα Βορειοδυτικά, τα Βόρεια και τα Κεντρικά τμήματα, καθώς και την ορεινή Πελοπόννησο. Δεν αποκλείονται και τοπικές χαλαζοπτώσεις.


Κλείνοντας να δούμε και μια είδηση. Άδειες παραγωγής συνολικής ισχύος 112,68 MW σε έξι αιολικά πάρκα και ένα μικρό υδροηλεκτρικό, παραχώρησε στις 5 Μαρτίου η ΡΑΕ. Τα δύο αιολικά πάρκα προβλέπεται να εγκατασταθούν στην Βοιωτία. Τα υπόλοιπα έργα προορίζονται να εγκατασταθούν στην Εύβοια, ενώ το μικρό υδροηλεκτρικό, προορίζεται να εγκατασταθεί στην Πιερία.

Πηγή

Ερχεται νέα επιδρομή 1,8 δισ. -Φόροι σε καύσιμα, συνδρομητική, τηλέφωνα


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.