Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Μόνιμη στρατιωτική δύναμη στις Οινούσες



Μετά τις αυξανόμενες προκλήσεις της Τουρκίας

Την παρουσία μικρής στρατιωτικής δύναμης στη νησίδα Πασάς, ανατολικά των Οινουσσών, και την κατασκευή ελικοδρομίου όπου θα μπορεί να προσγειώνεται το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, έχει λάβει η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με την «Καθημερινή», μετά το μπαράζ τουρκικών προκλήσεων τις τελευταίες εβδομάδες.


Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο διαφύλαξης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου, ύστερα και από τις συνεχόμενες, προκλητικές παραβιάσεις των ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη τις τελευταίες εβδομάδες.


Ειδικά τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή – και παρά την ελληνοτουρκική συμφωνία για ηρεμία κατά τις ημέρες μεγάλων θρησκευτικών εορτών – τουρκικά F16 πραγματοποίησαν συνεχόμενες χαμηλές πτήσεις πάνω από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. 


Μάλιστα χθες Μεγάλη Παρασκευή, σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής απείλησαν να συλλάβουν Έλληνα ψαρά στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών, με την δικαιολογία ότι έπλεε σε τουρκικά χωρικά ύδατα.


Δείτε Επίσης 

                   Δείτε το ρομπότ που τρομάζει τους Κινέζους




loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.