Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Αν έχετε κάτι από τα παρακάτω συμπτώματα, ίσως δεν πίνετε αρκετό νερό...


Όποιος υποφέρει από πονοκεφάλους, πρησμένα ούλα ή έχει γκρινιάρα... μαμά, ξέρει ότι πρέπει να πίνει πολύ νερό, γιατί είναι η στάνταρ απάντηση στα περισσότερα προβλήματα υγείας.Και παρόλο που 

δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε το παραπάνω, κρατώντας το σώμα ενυδατωμένο είναι εξαιρετικά σημαντικό. Χρειαζόμαστε νερό για ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία του σώματός μας και να απαλλαγούμε από την υπερβολική θερμότητα. Πλέον το νερό είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της νεφρικής λειτουργίας και την εκκαθάριση από τις τοξίνες που συσσωρεύονται στο σώμα μας. Όταν μάλιστα δεν πίνετε αρκετό νερό, το σώμα αλλά και ο εγκέφαλός σας υποφέρει.


Εδώ είναι πέντε σημάδια που φανερώνουν ότι δεν πίνετε αρκετό νερό.


Ομιχλώδης ζάλη


Έχετε προβλήματα συγκέντρωσης; Σε μια έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2012 στο περιοδικό American College of Nutrition, ακόμα και η ήπια αφυδάτωση – μόνο 2% - εμποδίζει την προσοχή και τη μνήμη. Μερικές άλλες μικρότερες μελέτες έχουν συνδέσει την αφυδάτωση με υψηλότερα ποσοστά άγχους, κούρασης, μειωμένης συγκέντρωσης, μέθη και σύγχυση μεταξύ των νέων γυναικών.



Μια άλλη μικρή μελέτη του 2015 διαπίστωσε ότι τα γνωστικά προβλήματα που συνδέονται με την αφυδάτωση προκαλούν λάθη στην οδήγηση, καθιστώντας μάλιστα τον κίνδυνο στο δρόμο παρόμοιο με έναν μεθυσμένο (ή άυπνο) οδηγό.


Δυσκοιλιότητα


Ενώ πολλά από τα σημάδια σε αυτή τη λίστα είναι συμπτώματα ήπιας αφυδάτωσης (που διορθώνονται εύκολα), η δυσκοιλιότητα είναι σημάδι της χρόνιας αφυδάτωσης. Το έντερο χρειάζεται νερό για να κινείται. Όταν ο οργανισμός δεν έχει πολύ νερό τα κόπρανα γίνονται σκληρά, άμορφα και είναι δύσκολο να αποβληθούν. Σε μια μελέτη του 2013 στο American Journal of Gastroenterology, διαπιστώθηκε ότι η ανεπαρκής πρόσληψη υγρών δημιουργεί στις γυναίκες 30% περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από δυσκοιλιότητα.


Χαμηλή απόδοση


Αν βγείτε μια μέρα με καύσωνα έξω, είναι λογικό να ιδρώσετε πολύ. Αν όμως ιδρώνετε πολύ και δεν το αντικαταστήσετε με υγρά, τότε έχετε μεγαλύτερο κίνδυνο για θερμικές κράμπες και το χειρότερο, θερμοπληξία. Για προληπτικούς λόγους καλό είναι να πίνετε νερό πριν την άσκηση αλλά και τις μέρες που κάνει ζέστη να πίνετε νερό κάθε 20 λεπτά.


Προβλήματα στην ούρηση


Όταν δεν υπάρχει αρκετό νερό να τρέχει μέσα από το σώμα σας, τα νεφρά σας δεν παράγουν πολλά ούρα. Επειδή είναι πιο συγκεντρωμένα, ενδεχομένως παρατηρείτε μια πιο έντονη μυρωδιά και πιο σκούρο χρώμα.


Πονοκέφαλοι


Ακόμα και η ήπια αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει επίμονο πονοκέφαλο.


Οι λόγοι δεν είναι ξεκάθαροι αλλά μπορεί να έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι ιστοί που περιβάλλουν τον εγκέφαλο αποτελούνται κυρίως από νερό και, όταν χάνουν νερό, συρρικνώνονται, με συνέπεια ερεθισμό και πόνο. Φροντίστε λοιπόν να πίνετε καθημερινά ένα έως δύο λίτρα νερό.


Δείτε Επίσης

Γιατί κάποιοι "καίγονται" στη δουλειά, ενώ έχουν ήδη τα πάντα;


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.