Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Πόλεμος Ελλάδα - Τουρκία: Τι λέει ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης


Παρέμβαση στην δημόσια συζήτηση για το εάν υπάρχουν πιθανότητες ή όχι το άσχημο κλίμα με την Τουρκία να μας οδηγήσει σε μια πολεμική σύρραξη, κάνει ο στρατηγός Φράγκος, μέσω του Armyvoice.gr.


Τον ρωτήσαμε εάν πιστεύει ότι θα οδηγηθούμε τελικά σε μια σύρραξη και μας απάντησε: "Δεν είμαστε ο ομφαλός της γης. Ούτε εμείς, ούτε η Τουρκία".


Στην επίμονη ερώτηση για να έχουμε μια ξεκάθαρη απάντηση ο επίτιμος Αρχηγός του ΓΕΣ απάντησε: "Εκείνο το οποίο ήδη διεξάγεται είναι ο υβριδικός πόλεμος".


 Παράλληλα ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την Φινλανδοποίηση της Ελλάδας:


 "Θα αποδεχθούμε το ρόλο να είμαστε η Φινλανδίας της περιοχής; Αυτή είναι η ερώτησή μου προς τον κ. υπουργό Άμυνας. Όταν βγαίνει πχ ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κατσίκης και λέει δώστε τους οκτώ να πάρουμε τους δυο, τότε μάλλον τον έχουμε αποχεθεί τον ρόλο αυτό".


Η «φινλανδοποίηση» είναι όρος στην διεθνή πολιτική που περιγράφει την κατάσταση στην οποία περιήλθε η Φινλανδία μετά το τέλος του Β παγκόσμιου Πολέμου.


Δηλαδή, στην διατήρηση της ανεξαρτησίας της, ύστερα από ακρωτηριασμό της εδαφικής ανεξαρτησίας, αλλά με τίμημα την πειθήνια στάση της έναντι της Σοβιετικής Ένωσης.

Πηγή


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.