Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Αυτές θα είναι οι νέες υποχρεωτικές ταυτότητες με ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα - Πόσο θα στοιχίζουν


Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για το διαγωνισμό ανάθεσης των νέων ταυτοτήτων, οι οποίες θα αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες. 



Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η ταυτότητα θα είναι σαν πιστωτική κάρτα, κατά τα διεθνή πρότυπα και θα είναι χωρισμένη πρακτικά σε επτά ζώνες.


Με βάση δημοσίευμα του Ελεύθερου Τυπου, το δείγμα εγγράφου περιλαμβάνεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, την οποία θα υπογράψουν τις επόμενες ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, 


Η νέα ταυτότητα θα κοστίζει περίπου οκτώ ευρώ συν τα έξοδα των φωτογραφιών. 


Στην εμπρόσθια ζώνη θα αναγράφεται: 


 Αριθμός ταυτότητας (card number).Φύλο/sex (άρρεν/θήλυ-male/female), επώνυμο, όνομα, ημερομηνία γέννησης, ιθαγένεια.Ημερομηνία λήξης, αριθμός πρόσβασης κάρτας, Αρχή έκδοσης.Υπογραφή κατόχου.Φωτογραφία.


Οπίσθια όψη


Ονομα πατέρα, όνομα μητέρας, τόπος γέννησης, ημερομηνία έκδοσης, ομάδα αίματος, Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα. Ζώνη Μηχανικής Ανάγνωσης/Machine Readable Zone-MRZ.





loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.