Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Ποιες ώρες θα είναι κλειστό το μετρό σήμερα


Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό το πρωί της Τρίτης λόγω στάσης εργασίας που αποφάσισε το σωματείο των εργαζομένων του μετρό.

Οι συρμοί θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 09:00 το πρωί. Τα υπόλοιπα μέσα αναμένεται να κινούνται κανονικά.


Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως «η επικείμενη ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών με την ένταξη τους στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, όπως επικαιροποιήθηκε με τις δηλώσεις Τσακαλώτου με αναθεώρηση δαπανών, εξορθολογισμό προσωπικού, σύνδεση νέου κανονισμού εργασίας με το επιχειρησιακό πλάνο της διοίκησης του Υπερταμείου, δε μας αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού».

«Οι δηλώσεις Τσακαλώτου είναι το επιστέγασμα του χάους που δημιούργησαν το Υπουργείο Μεταφορών και οι διοικήσεις των φορέων με τις τραγικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, ανταλλακτικά και βασικά μέσα για την ομαλή λειτουργία και συντήρηση του δικτύου. Σε αυτά ήρθε να προστεθεί η παντελής έλλειψη σχεδιασμού εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που οδήγησε στις ατέλειωτες ώρες αναμονής στις ουρές των εκδοτηρίων.

Η πρωτοφανής ταλαιπωρία των επιβατών και οι άθλιες συνθήκες εργασίας των συναδέλφων που επιπλέον απειλούνται με απόλυση είναι μόνιμα χαρακτηριστικά της εκρηκτικής κατάστασης στις συγκοινωνίες», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

«Το ΣΕΛΜΑ ως επιχειρησιακό σωματείο αναλαμβάνοντας την ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και τους εργαζόμενους κήρυξε προειδοποιητική απεργία στις 26/10 με τα ίδια αιτήματα και συνεχίζει το πρόγραμμα δράσεων του με στάση εργασίας αύριο Τρίτη 7/11/17 από την έναρξη της βάρδιας ως τις 09:00.

ΥΣ: Άραγε η κοινωνική ευαισθησία των κυβερνώντων για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού πως συνδέεται με την αντιμετώπιση των αστικών συγκοινωνιών ως φορέων που πρόκειται να περάσουν στα χέρια ιδιωτών με σκοπό το κέρδος;»


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.