Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Airbus: Μονοθέσιο drone ετοιμάζεται για παρθενική πτήση


H Airbus ετοιμάζει παγκόσμια καινοτομία που θα λύσει το κυκλοφοριακό μέσω drone.



Με την κίνηση στους δρόμους της πόλης να γίνεται ανυπόφορη, καθώς το φαινόμενο της αστικοποίσης φαίνεται να γίνεται χρόνο με τον χρόνο όλο και πιο έντονο, αναζητούνται λύσεις προκειμένου η μεταφορά μας να γίνεται πιο εύκολα αλλά και γρηγορότερα. Η λύση πιθανώς να έχει βρεθεί απο την Airbus μέσω drone.




Η Airbus, παγκόσμια κατασκευαστική εταιρία αεροσκαφών με έδρα την Τουλούζη στη Γαλλία, προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο μετακίνησης που δεν είναι αρκετά συνηθισμένος. Οι σχεδιαστές του νέου μέσου μεταφοράς αντί να κοιτάζουν το έδαφος, εστιάζουν την προσοχή τους σε ένα μέρος της πόλης που παραμένει ελεύθερο από την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Το μέρος αυτό δεν είναι άλλο από τον... ουρανό.




"Φανταστείτε έναν κόσμο στον οποίο τα ταξίδια στην πόλη θα είναι ταχύτερα, ασφαλέστερα, πιο αξιόπιστα και με λιγότερο άγχος. Η προσθήκη μιας τρίτης διάστασης στα δίκτυα αστικών μεταφορών θα φέρει επανάσταση στον τρόπο που ζούμε,»" λέει ο Mathias Thomsen, γενικός διευθυντής Αστικής Αεροπορικής Κινητικότητας στην Airbus. "Οι δρόμοι θα είναι ασφαλέστεροι, η ατμοσφαιρική ρύπανση θα μειωθεί δραματικά και θα έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο," συμπληρώνει.




Τα τυπικά λοιπόν μόνο απομένουν προκειμένου η Airbus να δοκιμάσει ένα μονοθέσιο επιβατικό επίδειξης.


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.