Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Πέντε οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Μάνδρα Αττικής


Πέντε νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τις πλημμύρες που προκάλεσε η νεροποντή σε Νέα Πέραμο, Μαγούλα και Μάνδρα Αττικής


Πέντε νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τις πλημμύρες που προκάλεσε η νεροποντή σε Νέα Πέραμο, Μαγούλα και Μάνδρα Αττικής


Μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής. Τα συνεργεία που έφτασαν στο σημείο ανέσυραν το άψυχο σώμα της γυναίκας. 


Λίγο αργότερα, η αστυνομία εντόπισε τη σορό ενός ακόμα άνδρα,88 ετών, σε υπόγειο της οδού Αγαμέμνονος. 

Ένας τρίτος νεκρός εντοπίστηκε από συνεργεία διάσωσης σε επιχείρηση στην Μαγούλα Αττικής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για έναν άνδρα 60- 65 ετών ο οποίος βρέθηκε σε αύλειο χώρο επιχείρησης. 


Ακόμη ένας άνδρας 50 ετών βρέθηκε νεκρός στο στην  Εθνική οδό Αθηνών Θηβών σε αύλειο χώρο οικείας. 


Λίγο μετά τις 12μισι, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής επιβεβαίωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, την ύπαρξη ενός ακόμα νεκρού, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες.


Σημειώνεται πως οι αρχές εκφράζουν φόβους για περισσότερους νεκρούς καθώς έχουν πλημμυρίσει πολλά υπόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη. 



Ένας οδηγός βυτιοφόρου έχει τραυματιστεί και μεταφέρεται αυτή την ώρα σε νοσοκομείο από ασθενοφόρο. Δύο γυναίκες που διαμένουν σε σπίτια επί της οδού Κοροπούλη, έχουν υποστεί υποθερμία και επίσης μεταφέρονται στο Θριάσιο νοσοκομείο.


Οι περιοχές Νέα Πέραμος, τη Μαγούλα και Μάνδρα Αττικής έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου.


Η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορινθου στη Νέα Πέραμο έχει μετατραπεί σε «ποτάμι» από τις 7 το πρωί, λόγω  της βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλοί οδηγοί μέσα στα αυτοκίνητά τους. 


Λασπο-θάλασσα έχει κατακλύσει και αρκετούς δρόμους στη Μάνδρα Αττικής, παρασύροντας τουλάχιστον 20 οχήματα. Νωρίτερα απεγκλωβίστηκαν και 12 άτομα από λεωφορείο που επιχείρησε να περάσει κάτω από γέφυρα. 


Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη. Στον οικισμό Νεράκι, ορμητικοί χείμαρροι έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους και πέφτουν στη θάλασσα .

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής που μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η Υπηρεσία έχει μέχρι στιγμής δεχθεί 340 κλήσεις για παροχή βοήθειας, απεγκλωβισμό οδηγών και απάντλησης υδάτων. 



Στα σημεία με τα μεγαλύτερα προβλήματα επιχειρούν 125 πυροσβέστες με 40 οχήματα.


Αυτοκίνητα έχουν βυθιστεί στη λάσπη και σωλήνες έχουν σπάσει. Ανάλογα προβλήματα παρατηρούνται και στη Νέα Εθνική Οδό. 

Πηγή







loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.