Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Με την έγκριση των θεσμών το κοινωνικό μέρισμα του Τσίπρα

Χθες το απόγευμα στην τηλεδιάσκεψη που έγινε ανάμεσα στον Γιώργο Χουλιαράκη και  τους εκπροσώπους των θεσμών πήρε η κυβέρνηση το πράσινο  φως για να προχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας στις εξαγγελίες που έκανε  για το   κοινωνικό μέρισμα.  

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν  όλο  το τελευταίο διάστημα σε ανοικτή γραμμή  με τους εκπροσώπους των δανειστών προκειμένου να αποσπάσει την θετική  τους άποψη για τις εξαγγελίες.    

Στις 4 χθες το απόγευμα έγινε   η τελική συζήτηση  η  οποία κράτησε για δυο  ώρες  όπου εκεί  οι εκπρόσωποι   των  θεσμών εμφανίστηκαν παραπάνω από θετικοί στο να προχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας στις εξαγγελίες.   Το σχετικό νομοθέτημα για το που θα πάει το μέρισμα θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Βουλή και εκεί  αναμένεται να υπάρξει σφοδρή αντιπαράθεση με  την αξιωματική αντιπολίτευση καθώς ο πρωθυπουργός έχει  αποφασίσει να εκθέσει την ΝΔ βάζοντας την και πάλι  μπροστά στο δίλλημα.  

Γνωρίζοντας μάλιστα ότι η στάση που κράτησε πέρσι στο ίδιο θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης του στοίχησε πολιτικά ο Αλέξης Τσίπρας έχει  αποφασίσει να εξωθήσει τα πράγματα στα άκρα.  

Εν  τω μεταξύ πολιτικά ο  πρωθυπουργός συνέδεσε το θέμα του μερίσματος με την φοροδιαφυγή   και την  συγκυρία των  Paradise papers λέγοντας: 

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης που μέρα με τη μέρα αφήνουμε πίσω μας, ορισμένες κοινωνικές ομάδες σήκωσαν δυσανάλογα τα βάρη. Τόσο τα χαμηλά εισοδήματα, όσο όμως και η μεσαία τάξη, τα τελευταία επτά χρόνια έχουν υποστεί μεγάλη οικονομική πίεση. Και η πίεση ήταν μεγάλη, όχι μόνο εξαιτίας της χρεοκοπίας της χώρας που μας ανάγκασε σε μια δύσκολη δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι η ελίτ του τόπου φόρτωσε ξεδιάντροπα τα βάρη στους πολλούς, φοροδιαφεύγοντας και βγάζοντας το πλούτο της σε φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού.  

Και σήμερα ορισμένοι από αυτούς που εξέθρεψαν, ανέχτηκαν ή και συμμετείχαν σε αυτό το έγκλημα εις βάρος της μεσαίας τάξης και των φτωχών στρωμάτων στο τόπο μας, έχουν και το θράσος να μας κατηγορούν για την υψηλή φορολογία.  

Γιατί κάθε ευρώ από τα βάρη που συσσωρεύτηκαν στη μεσαία τάξη και στους αδύναμους, ισοδυναμεί με το κρυμμένο και αφορολόγητο πλούτο  που γέμιζε τους τραπεζικούς λογαριασμούς από τα μαύρα ταμεία της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.  

Γιατί offshore δεν έφτιαχναν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Offshore δεν έφτιαχνε η μεσαία τάξη και οι αυτοαπασχολούμενοι. Offshore και μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό έκανε η καλομαθημένη πολιτική και επιχειρηματική ελίτ, που διαπλεκόταν για να εξασφαλίσει τη χλιδή της.       

Πηγή

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.