Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Κορίτσι - φίδι που αλλάζει δέρμα κάθε δύο μήνες αποβάλλεται από το σχολείο

Μiα 16χρονη Ινδή που από την παιδική της ηλικία πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση του δέρματος και κάθε δύο μήνες αλλάζει δέρμα αποβλήθηκε από το σχολείο της λόγω της παράξενης εμφάνισής της που «τρομοκρατεί» τους συμμαθητές της.


Η Σαλίνι Γιαντάβ η οποία χαρακτηρίζεται ως «ανθρώπινο φίδι» πάσχει από μια σπάνια φλεγμονώδη νόσο του δέρματος που ονομάζεται Eρυθροδερμία ή «σύνδρομο του κόκκινου ανθρώπου».


Η ασθένεια αυτή προσβάλει το δέρμα σχεδόν ολόκληρου του σώματος το οποίο αποτελείται από φολίδες και ξεφλουδίζει.


Η νεαρή Ινδή πρέπει κάθε μια ώρα να μουσκεύει με νερό το σώμα της και κάθε τρεις ώρες να βάζει λοσιόν ώστε να αποτρέπει το δέρμα της να σκληραίνει και σταδιακά να ξεφλουδίζει μετά από 45 ημέρες.


«Ήθελα να σπουδάσω αλλά με έδιωξαν από το σχολείο γιατί τα άλλα παιδιά φοβούνται όταν αντικρίζουν το πρόσωπό μου» δήλωσε η μικρή Σαλίνι απογοητευμένη από την απόφαση του σχολείου της να την διώξει.



«Όλοι στην οικογένειά μου υποφέρουν εξαιτίας της κατάστασης της υγείας μου. Αλλά τι φταίω εγώ; Τι αμαρτία έκανα και τιμωρούμαι έτσι; Θέλω να ζήσω. Σας παρακαλώ βοηθήστε με, αν μπορείτε » λέει η μικρή εκλιπαρώντας για βοήθεια.


Οι απελπισμένοι γονείς της Σαλίνι είναι τόσο φτωχοί που παλεύουν για να δώσουν στην μικρή ακόμα και την ενυδατική κρέμα που χρειάζεται η κόρη τους, ενώ παράλληλα προσπαθούν να συντηρήσουν και τα οκτώ άτομα της οικογένειάς τους.


Η μητέρα της μικρής Ντεβκουνβάρ ανέφερε ότι έχουν συμβουλευτεί πολλούς γιατρούς αλλά κανείς δεν έχει καταφέρει να τη βοηθήσει να θεραπευτεί και ότι η κατάστασή της εξακολουθεί να επιδεινώνεται.


«Νιώθω τόσο ανήμπορη όταν βλέπω το δέρμα της να ξεφλουδίζει και η ίδια να βασανίζεται από τους φρικτούς πόνους. Δεν ξέρουμε που να πάμε και ποιον άλλον να συμβουλευτούμε. Ίσως ο θάνατος θα την λύτρωνε. Είναι προτιμότερο να πεθάνει από το να ζει μια τόσο μίζερη ζωή Η νόσος δεν την σκοτώνει απλά αλλά της απομυζεί τη ζωή μέρα τη μέρα» λέει η απεγνωσμένη μητέρα της.

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.