Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Μέσα στην εβδομάδα ανακοινώνονται οι βάσεις


Ποιοι παράγοντες είναι καθοριστικοί

Το αργότερο μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, και πιθανόν αυτή την εβδομάδα, αναμένεται να ανακοινωθούν οι Βάσεις 2017, για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με παράγοντες του υπ. Παιδείας, που επικαλείται η εφημερίδα «Δημοκρατία», η ανακοίνωση αναμένεται μέχρι τις 28 Αυγούστου.


Οι παράγοντες που αναμένεται να καθορίσουν τα φετινά αποτελέσματα είναι οι χαμηλές επιδόσεις σε μαθήματα όπως τα Μαθηματικά προσανατολισμού, για το 2ο και το 5ο επιστημονικό πεδίο, η μείωση του αριθμού των εισακτέων στις περιζήτητες σχολές, και – βεβαίως- οι προσωπικές επιλογές των υποψηφίων.


Άνοδος των βάσεων αναμένεται στο 1ο επιστημονικό πεδίο που η μέση επίδοση των υποψηφίων ήταν υψηλότερη κατά 411 μόρια. Μικρότερη άνοδος αναμένεται στα υψηλόβαθμα τμήματα και μεγαλύτερη στις σχολές που κινούνται πάνω από τα 16.000 μόρια.

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.