Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Κόλαση στην Αττική – Καίγονται σπίτια και στον Βαρνάβα!


Η φωτιά κατευθύνεται προς Καπανδρίτι


Στον Βαρνάβα έχει φθάσει, με σύμμαχο τους δυνατούς ανέμους, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στον Κάλαμο, συνεχίζοντας το καταστροφικό πέρασμά της στην περιοχή. Oι φλόγες έφθασαν στο Γραμματικό και κατευθύνονται προς το Καπανδρίτι.


Με το πρώτο φως της ημέρας Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ και πέντε ελικόπτερα.


Στην περιοχή επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 68 υπηρεσιακά οχήματα και 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν επίσης 15 εθελοντικά οχήματα, 13 οχήματα Δήμων και Περιφερειών, συν διάφορα οχήματα της ΕΥΔΑΠ και χωματουργικά.


Είναι τεράστιο το μέτωπο, το θέμα είναι να μαζευτεί λίγο, είναι πολύ δύσκολη μέρα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννα Τσούπρα. «Έχω εικόνα ότι αυτήν τη στιγμή, δεν κινδυνεύει οικισμός», πρόσθεσε.



Τη νύχτα ο δήμος Ωρωπού, με έκτακτη ανακοίνωσή του, κάλεσε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τους οικισμούς για την δική τους ασφάλεια και για τη διευκόλυνση των δυνάμεων πυρόσβεσης.


«Κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παρακαλούνται οι κάτοικοι των περιοχών Αγκώνας, Βλαστού, Κυψέλης, Πανοράματος, Αγίας Βαρβάρας και όλων των οικισμών πέριξ των Αγίων Αποστόλων όπως εκκενώσουν άμεσα τα σπίτια τους λόγω επικινδυνότητας της πυρκαγιάς, και να κατευθυνθούν παραλιακά», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Επίσης, απηύθυνε έκκληση σε όσους είναι στην παραλία να απομακρύνονται για να διευκολύνουν την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.


Απο πλευράς Πυροσβεστικής δεν έχει εκδοθεί κάποια απόφαση εκκένωσης της περιοχής, αλλά οι οδηγίες προς όλους είναι να παραμείνουν σε απόσταση.



Στην περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρχαν συνεχείς αναζωπυρώσεις. Η φωτιά κατευθύνθηκε νωρίτερα προς το στρατόπεδο του Βαρνάβα (Μοίρα Πυροβολικού με πυραύλους Χοκ), σύμφωνα με τον δημοτικό Σύμβουλο Ωρωπού Παναγιώτη Πέππα, που μίλησε στον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με τον Σεραφείμ Στρατίκη, κοινοτικό σύμβουλο, οι πύραυλοι Χοκ μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.


Η πρόεδρος της Κοινότητας Βαρνάβα, Χαραλαμπία Ασημακοπούλου,μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι το στρατόπεδο δεν κινδυνεύει, καθώς στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις του στρατού και της πυροσβεστικής.


Η κ. Ασημακοπούλου, είπε ότι «η φωτιά πέρασε διπλά από το στρατόπεδο και κατευθύνεται προς την παραλία όπου υπάρχουν σπίτια», και συγκεκριμένα περίπου 20 κατοικίες. 


Πρόσθεσε ότι απειλεί τις οικίες που βρίσκονται κοντά στην παραλία και συγκεκριμένα στην οδό των Βορείων Ανέμων. «Τα πράγματα έχουν πάρει δραματική τροπή, η φωτιά είναι στον Βαρνάβα και απειλούνται σπίτια, τηλεφωνώ σε κατοίκους και έχω πει σε αρκετούς να εκκενώσουν στα σπίτια τους», είπε χαρακτηριστικά.


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.