Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Αιματοκύλισμα στην Κωνσταντινούπολη από διπλή βομβιστκή επίθεση με 29 νεκρούς και 166 τραυματίες


Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού η Τουρκία, μετά τις δύο φονικές εκρήξεις, που φέρεται πως προκάλεσε βομβιστής–καμικάζι και είχαν ως αποτέλεσμαα να σκοτωθούν 29 άνθρωποι στην πλειοψηφία τους αστυνομικοί και να τραυματιστούν ακόμη 166. Η επίθεση σημειώθηκε έξω από το στάδιο Vodafone Arena της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη στις 22:30 το βράδυ του Σαββάτου και σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, στόχος ήταν οι αστυνομικές δυνάμεις.


Όπως ανέφερε ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλειμάν Σοϊλού σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο φερόμενος βομβιστής ανατίναξε τα εκρηκτικά στο πάρκο Ματζκά, δίπλα στο στάδιο, ενώ η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε ακριβώς έξω από το γήπεδο. Για την κατάσταση των τραυματιών τόνισε ότι 17  χειρουργούνται και έξι βρίσκονται στην εντατική.


Η επίθεση στόχευε αστυνομικές δυνάμεις και άμαχους πολίτεςμε σκοπό να προκαλέσει το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό θυμάτων, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ανακοίνωση του.


Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς δήλωσε πως η διπλή βομβιστική επίθεση έγινε αρχικά με μια έκρηξη οχήματος στο οποίο ήταν παγιδευμένα εκρηκτικά την οποία ακουλούθησε επίθεση βομβιστή-καμικάζι ο οποίος ανατινάχθηκε 45 δευτερόλεπτα μετά.


Μέχρι στιγμής δέκα άνθρωποι έχουν συλληφθεί και κρατούνται με βάση αποδεικτικά στοιχεία του οχήματος στο οποίο ήταν παγιδευμένες οι εκρηκτικές ύλες.


Για τρομοκρατική ενέργεια έκανε λόγο από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Αχμέτ Αρσλάν με ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.


Την καταδίκη του για τις εκρήξεις στην Κωνσταντινούπολη εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.


Την καταδίκη του για τις εκρήξεις που συνέβησαν το Σάββατο το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη τονίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτηση του στο twitter, εκφράζοντας βαθύτατα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.


 «Στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό των φίλων και γειτόνων μας», τονίζεται στην ανάρτηση.

Δείτε Επίσης

Τουρκία: Τουλάχιστον 13 νεκροί από την έκρηξη


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.