Υλικα
2 κούπες τριμμένα - στο χονδρό τρίφτη- καρότα
1/3 της κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
1 κούπα τριμμένο και στυμμένο κολοκύθι
150 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη με το χέρι μας
1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας λάδι
Εκτέλεση
Βάζουμε σ ένα σκεύος όλα τα υλικά και τ’ ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μίγμα μία ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθουμε μπιφτεκάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και το έχουμε αλείψει με λίγο λάδι.
Επειδή απλώνουν λίγο κατά τη διάρκεια του ψησίματος, καλό είναι να τα βάλουμε αραιά μεταξύ τους.Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.
Tip: Η φρυγανιά είναι κατά προσέγγιση σ’ αυτή τη συνταγή. Ίσως να χρειαστεί λίγο παραπάνω ή λιγότερη. Θέλουμε μια ζύμη λίγο πιο αραιή από τα μπιφτέκια.
Επίσης μπορούμε την ίδια ζύμη να την κάνουμε κεφτεδάκια. Σ’ αυτή την περίπτωση πλάθουμε τα καροτοκεφτεδάκια, τ’ αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Δείτε Επίσης
Μακαρονάδα µε χταποδάκι
loading...
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου