Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Να τι απέμεινε από το ξενοδοχείο που έγινε παγωμένος τάφος για 29 ανθρώπους (video)


Συντρίμμια και θρήνος για τα άτυχα θύματα της χιονοστιβάδας

Μόνο η πινακίδα του ξενοδοχείου Rigopiano στην Ιταλία θυμίζει πια τις άλλοτε ευτυχισμένες μέρες. Με βαριά τη θλίψη για τους είκοσι εννέα ανθρώπους που βρήκαν τραγικό θάνατο τον Ιανουάριο, όταν το ξενοδοχείο καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα, η εικόνα του σημείου όπου βρισκόταν το οίκημα προκαλεί σοκ. Το μόνο που έχει απομείνει είναι ερείπια.


Οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας μετά την τραγωδία, στις 18 Ιανουαρίου, έκοβαν την ανάσα καθώς το χιόνι ήταν τόσο που κανείς δεν μπορούσε να προσεγγίσει το ξενοδοχείο, στην περιφέρεια της Πεσκάρα στην κεντρική Ιταλία. Οι πρώτοι διασώστες έφτασαν, χωρίς εξοπλισμό, με σκι (!) και με κίνδυνο της ζωής τους, εν μέσω σφοδρού χιονιά.


Η προσπάθεια να βρεθούν επιζώντες ήταν τιτάνια και η μάχη με τον χρόνο άνιση καθώς το ξενοδοχείο είχε θαφτεί κάτω από τόνους χιόνι. Η έρευνα σταμάτησε στις 26 Ιανουαρίου, δώδεκα ημέρες αργότερα, με βαρύ απολογισμό: είκοσι εννέα νεκροί και έντεκα επιζώντες.


Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο θάνατος των περισσότερων θυμάτων αποδίδεται σε ασφυξία και υποθερμία. Πολλοί συγγενείς των θυμάτων όμως πιστεύουν ότι αν η κινητοποίηση των πρώτων βοηθειών ήταν αμεσότερη, τα αγαπημένα τους πρόσωπα θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.













Πηγή
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.