Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

Σοκ για 1 εκατ. πολίτες: Η εφορία συμψηφίζει ΕΝΦΙΑ με την επιστροφή φόρου

Με την.... χαρά θα μείνουν όσοι φορολογούμενοι δικαιούνται φέτος επιστροφή φόρου, καθώς, η εφορία θα... κατάσχει στην ουσία τα χρήματα της επιστροφής προκειμένου να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ.


Σύμφωνα με τον ''Ελεύθερο Τύπο'', αυτή η ρύθμιση αφορά 1 εκατ. φορολογούμενους, ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι πριν προλάβουν να δουν το ποσό στο λογαριασμό τους, αυτό θα τους... αφαιρείται για να εξοφληθεί ο ΕΝΦΙΑ. 


Η εκκαθάριση φόρου θα γίνει μέσα στον Αύγουστο οπότε και θα λάβει χώρα ο υπολογισμός των ποσών και θα αφαιρεθούν τα ποσά από τις επιστροφές φόρου. 


Αυτή, εξάλλου, είναι μια ρύθμιση που γίνεται τα τελευταία χρόνια, όταν οι φορολογούμενοι που έχουν επιστροφή, έχουν και άλλου είδους οφειλές στο Δημόσιο.


Ετσι λοιπόν η εφορία θα «κατάσχει» την επιστροφή, θα πάρει προκαταβολή τον ΕΝΦΙΑ αφαιρώντας το δικαίωμα από τους πολίτες να πληρώσουν το φόρο ακινήτων σε πέντε δόσεις.


Για παράδειγμα, για έναν φορολογούμενο που έχει να λάβει επιστροφή φόρου 500 ευρώ και πρέπει να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 500 ευρώ, με τον συμψηφισμό ο φορολογούμενος αυτός δεν θα πάρει ποτέ επιστροφή φόρου ενώ θα πληρώσει εφάπαξ και τον ΕΝΦΙΑ.


Την ίδια στιγμή, για έναν φορολογούμενο με επιστροφή φόρου 500 ευρώ και ΕΝΦΙΑ 700 ευρώ θα παρακρατηθεί το ποσό των 500 ευρώ εφάπαξ, ενώ θα του δοθεί η δυνατότητα να εξοφλήσει τα υπόλοιπα 200 ευρώ σε πέντε δόσεις.


Με αυτή την κίνηση, ο στόχος της κυβέρνησης είναι να εισπραχθεί γρηγορότερα φέτος ο ΕΝΦΙΑ απ’ όσους θα δουν πιστωτικό εκκαθαριστικό της εφορίας, αφού η είσπραξη θα γίνει εφάπαξ κι όχι σε πέντε δόσεις.


Δείτε Επίσης

Το μυστήριο με τις πηγές μερικών από τους μεγαλύτερους ποταμούς στον κόσμοloading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.