Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Ενδιάμεσες Εκλογές ΗΠΑ: Πήραν τη Γερουσία οι Ρεπουμπλικανοί


Με έδρες 49-38 οι Ρεπουμπλικανοί πήραν τον έλεγχο της Γερουσίας - Οι Δημοκρατικοί αναμένεται να πάρουν την πλειοψηφία στη Βουλή - Προβλήματα στα αυτόματα μηχανήματα που χρησιμοποιούν οι ψηφοφόροι, μεγάλες ουρές, αλλά και ανησυχίες των Δημοκρατικών ότι οι Ρεπουμπλικανοί προσπαθούν να αποτρέψουν τη συμμετοχή Αφροαμερικανών έδωσαν τον τόνο στην Τζόρτζια 

Με 49 έδρες, συν μία αυτή του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πένς, οι Ρεπουμπλικανοί πήραν την πλειοψηφία στη Γερουσία έναντι 38 εδρών των Δημοκρατικών. Την ίδια ώρα οι Δημοκρατικοί ανακτούν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με την πρόβλεψη πολλών αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.


Οι πρώτες εθνικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αφότου ο Τραμπ έγινε ο ένοικος του Λευκού Οίκου το 2016 μετατράπηκαν, εν μέρει με δική του πρωτοβουλία, σε άτυπο δημοψήφισμα για την προεδρία του.


Σύμφωνα με τον Guardian oι Δημοκρατικοί έχουν 93,9% πιθανότητες να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία στην Βουλή των Αντιπροσώπων, έναντι 6,1% για τους Ρεπουμπλικανούς, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ιστότοπου FiveThirtyEight. 


Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, η Ελίζαμπεθ Γουόρεν, η Δημοκρατική γερουσιάστρια από τη Μασαχουσέτη που γίνεται πολύ συχνά στόχος φραστικών επιθέσεων από τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, εξασφάλισε την επανεκλογή της στην αμερικανική Γερουσία, κατά τις προβλέψεις αμερικανικών ΜΜΕ.


H Ρεπουμπλικανή, Κιμ Ντέιβις, που αρνήθηκε επιδεικτικά να εκδώσει άδειες γάμου σε ομοφυλόφιλους απέτυχε να εξασφαλίσει την επανεκλογή της στο Κεντάκι


Σύμφωνα με το CNN, αλλά και πανηγυρικό tweet του Anadolu, η Ρασίντα Τλαΐμπ, του Μίσιγκαν είναι η πρώτη μουσουλμάνα που εκλέγεται στο αμερικανικό Κονγκρέσο.

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.