Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Κατέληξε 55χρονη εγκαυματίας – Στους 89 οι νεκροί από την φονική πυρκαγιά



Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από την τραγωδία στην Ανατολική Αττική. Μία 55χρονη που νοσηλευόταν στην εντατική του Ευαγγελισμού, κατέληξε χθες βράδυ, ανεβάζοντας σε 89 τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους. Μεταξύ αυτών είναι και οι δύο ταυτοποιημένες σοροί που δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά τους πρόσωπα, ενώ άλλο ένα άτομο έχει δηλωθεί ως αγνοούμενο. Εξακολουθούν να νοσηλεύονται 38 εγκαυματίες, εκ των οποίων οι οκτώ στην εντατική, ενώ ένα παιδί παραμένει στο Νοσοκομείο Παίδων σε καλή κατάσταση.


Στο μεταξύ, αγώνα για να αποκαταστήσουν πλήρως τις υποδομές και να καθαρίσουν την περιοχή και τα μπαζωμένα ρέματα, εξακολουθούν να δίνουν σε Μάτι και Νέο Βουτζά συνεργεία και εθελοντές, οι οποίοι παραμένουν στο πλευρό των κατοίκων από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας.


Επιχείρηση καθαρισμού στο Μάτι και το Νέο Βουτζά (video)

Προτεραιότητα είναι η ανακούφιση αυτών που αντιμετώπισαν τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς, αλλά και η διερεύνηση σε βάθος της επιχείρησης που έγινε, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών στην ΕΡΤ. Ο κ. Σπίρτζης γνωστοποίησε ότι τις επόμενες μέρες θα παρουσιαστεί ο νέος εθνικός σχεδιασμός για την πολιτική προστασία, ενώ υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να κάνει τομές στο θέμα της άναρχης δόμησης και να συγκρουστεί με συμφέροντα. Σημειώνεται ότι από αύριο ξεκινάνε οι κατεδαφίσεις των πρώτων 61 αυθαίρετων σε Μάνδρα, Πεντέλη, Λαύριο, Ανάβυσσο και Πόρτο Ράφτη.


Εξάλλου, συνεχίζεται η διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων από τους πυρόπληκτους στην Αττική, για τη χορήγηση της εφάπαξ ενίσχυσης, αλλά και τις πρόσθετες αποζημιώσεις για καταστροφές σε κτήρια, περιβάλλοντα χώρο και οικοσκευή. Συνολικά έχουν κατατεθεί 2.133 αιτήσεις, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών.


Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για επίδομα – αποζημιώσεις 

Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα



loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.