Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Ποιο αεροδρόμιο είναι το πρώτο παγκοσμίως σε αριθμό επιβατών;


Για 4η συνεχή χρονιά Το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι διατήρησε για 4η συνεχόμενη χρονιά το 2017 τον τίτλο του πρώτου παγκοσμίως αερολιμένα σε αριθμό επιβατών, 


καταγράφοντας επίσης νέο ρεκόρ στον αριθμό των διεθνών επιβατών που δέχθηκε, οι οποίοι ανήλθαν στα 88,2 εκατομμύρια, ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος Dubai Airports.


Το κύριο αεροδρόμιο του εμιράτου αυτού του Κόλπου, το οποίο βρίσκεται μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, είδε την προσέλευση των επιβατών να αυξάνεται κατά 5,5% σε σχέση με το 2016, διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο όμιλος.


Το 2017, 88,2 εκατομμύρια επιβάτες πέρασαν από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ενώ το 2016 ανέρχονταν σε 83,6 εκατομμύρια. 


Έδρα της Emirates, μιας από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, το αεροδρόμιο του Ντουμπάι κατέλαβε την πρώτη θέση όσον αφορά τον αριθμό των επιβατών που δέχεται ετησίως ξεπερνώντας το αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο το 2014.



Επίσης το 2017 κατάφερε να φτάσει αυτό το ρεκόρ στον αριθμό των επιβατών που δέχθηκε μολονότι επιβλήθηκε τον Μάρτιο από τις ΗΠΑ μια προσωρινή απαγόρευση των υπολογιστών στην καμπίνα των αεροπλάνων για ορισμένες πτήσεις από αραβικές χώρες και την Τουρκία.


Το 2017 η Ινδία παρέμεινε ο κύριος προορισμός από το Ντουμπάι με 12 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 5,4% σε σχέση με το 2016. Μια σημαντική κοινότητα Ινδών διαμένει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.


Η Βρετανία ήταν ο δεύτερος προορισμός με 6,4 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 6,7%, ενώ τρίτος ήταν η Σαουδική Αραβία με συνολικό αριθμό 6,3 εκατομμύρια επιβατών και αύξηση 4,6%.


Επίσης οι δυο χώρες στις οποίες διαπιστώθηκε μια σημαντική αύξηση ήταν η Ρωσία, με 1,3 εκατομμύρια επιβάτες και αύξηση 28%, ακολουθούμενη από την Κίνα με 2,2 εκατομμύρια επιβάτες και αύξηση 19,4%.


Όσον αφορά τις πόλεις, το Λονδίνο παρέμεινε ο πρώτος προορισμός με 4 εκατομμύρια επιβάτες, ακολουθούμενο από τη Μουμπάι (Βομβάη) με 2,4 εκατομμύρια επιβάτες και την Τζέντα με 2,1 εκατομμύρια επιβάτες.


Ο διευθυντής του ομίλου Dubai Airports Πολ Γκρίφιθς δήλωσε ότι περιμένει ο αριθμός των επιβατών να αυξηθεί το 2018 στα 90,3 εκατομμύρια και διευκρίνισε ότι θα γίνουν προσαρμογές για να αυξηθούν οι ετήσιες δυνατότητες υποδοχής του διεθνούς αεροδρομίου του Ντουμπάι στα 118 εκατομμύρια επιβάτες.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.