Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και χιόνια από το βράδυ της Τρίτης

YORGOS KARAHALIS / REUTERS

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπει επιδείνωση του καιρού από σήμερα, Τρίτη με λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές, οι οποίες από το απόγευμα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά.


Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ στα νότια πελάγη. 


Αναλυτικά την Τρίτη: 


Στην Αττική παρατηρούνται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη παρατηρούνται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.


Στη Μακεδονία και τη Θράκη παρατηρούνται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και χιόνια στα δυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 


Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ που από το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειων διευθύνσεων με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και τη νύχτα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.


Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, στα νότια τοπικά 6 και βαθμιαία έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 


Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα παρατηρούνται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές που από το βράδυ θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 


Την Τετάρτη:


Για την Τετάρτη η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και λίγα χιόνια στα ορεινά. Γρήγορα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και από το απόγευμα θα παρουσιάσουν βαθμιαία εξασθένηση.


Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Βαθμιαία εξασθένηση από απόγευμα και από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή πτώση με παγετός το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.


(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.