Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Παυλόπουλος για Συνθήκη της Λωζάνης: Αδιαπραγμάτευτη, δεν χρειάζεται ούτε αναθεώρηση ούτε επικαιροποίηση


Τέλος στις επιδιώξεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για επικαιροποίηση ή αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάνης έβαλε με δηλώσεις του ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλοπουλος. 


Μεταξύ άλλων ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε: Η Συνθήκη της Λωζάνης για μας είναι ιστορική και είναι ιστορική γιατί η συνθήκη της Λωζάνης θεμελίωσε τη φιλία μας. Αυτή η συνθήκη για μας είναι αδιαπραγμάτευτη, δεν χρειάζεται ούτε αναθεώρηση ούτε επικαιροποίηση, αυτή η συνθήκη δεν αφήνει περιθώρια ούτε για γκρίζες ζώνες αλλά ρυθμίζει και όλα ζητήματα για την μειονότητα. 


Στην αρχή της ομιλίας του ο Προκόπης Παυλόπουλος καλωσόρισε τον Τούρκο Πρόεδρο λέγοντας πως «σας καλωσορίζω στην Αθήνα στην πρώτη επίσκεψη Τούρκου Προέδρου μετά από 65 χρόνια.  Ιστορική επίσκεψη για τον λαό μας, για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή αλλά και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας σας». 


Απευθυνόμενος στον κ. Ερντογάν ο κ. Παυλόπουλος πρόσθεσε την ανάγκη σύσφιξης των διμερών σχέσεων λέγοντας  πως η Ελλάδα είναι «εδώ για να σφίξουμε το χέρι για να δημιουργήσουμε σχέσεις φιλίας και είμαστε έτοιμοι για την ευρωπαίκή σας πορεία, γιατί είμαστε η χώρα που θέλει να δώσει το χέρι της με την Τουρκία». «Είναι αυτονόητο ότι για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους, προϋπόθεση είναι ο πλήρης σεβασμός του διεθνούς δικαίου και σεβασμού του ευρωπαϊκού δικαίου και για τα μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης αλλά και για τις υπό ένταξη χώρες». 


Κυπριακό 


Όσον αφορά το Κυπριακό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε πως «η Ελλάδα θέλει να λυθεί με μία λύση δίκαιη και η βιώσιμη που οφείλει να σέβεται την κυριαρχία του μέλους της ευρωπαϊκής ένωσης όπως είναι η Κύπρος. Είμαστε εδώ όλοι μαζί για να φτάσουμε σε μία λύση ευκταία αλλά με τους όρους που ταιριάζουν σε μία χώρα μέλος της ευρωπαϊκής Ένωσης». 


Προσφυγικό 


Για τη συμφωνία Τουρκίας - ΕΕ για το προσφυγικό ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε ότι «η Τουρκία και η Ελλάδα μπορούν να συνεχίσουν αυτό το κλίμα εργασίας καθώς σ’ αυτές τις δύο χώρες οι πρόσφυγες βρήκαν καταφύγιο και οφείλουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, για να επιτευχθεί η συνεργασία οφείλουμε να τηρούμε την συμφωνία και τα συμφωνηθέντα. 


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.