Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Πληρώνεται την Παρασκευή το κοινωνικό μέρισμα σε 1,2 εκατ. πολίτες


Έκλεισε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων

Έκλεισε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα. Ωστόσο μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ανοίξει ώστε να μην αποκλειστούν πολίτες που δεν πρόλαβαν έως χθες τα μεσάνυχτα να λύσουν προβλήματα με το ΑΜΚΑ τους, οι σεισμοπαθείς Λέσβου, ΑμΕΑ.


Οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως χθες τα μεσάνυχτα θα πάρουν κανονικά το μέρισμα την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου. Το μέσο ύψος του μερίσματος διαμορφώνεται σε 569 ευρώ και οι ωφελούμενοι συνολικά να ξεπερνούν τα 3 εκατ. άτομα.


Σύμφωνα με την ΗΔΙΚΑ, μέχρι τις 15:30, είχαν εγκριθεί συνολικά 1,222 εκατ. αιτήσεις παροχής, δηλαδή το 49,87% των συνολικών αιτήσεων. Οι ακυρωμένες αιτήσεις ανέρχονται σε 293.442, οι μη εγκεκριμένες αιτήσεις διακριτών νοικοκυριών αριθμούν 555.051, οι μη ολοκληρωμένες αιτήσεις (πιθανές μη εγκρίσεις, αναμονή συναίνεσης) ανέρχονται σε 599.475 και οι μη ολοκληρωμένες με πιθανότητα έγκρισης είναι 53.716.


Ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας επεσήμανε πως οι εκκρεμείς αιτήσεις είναι 590.000, εκ των οποίων το 10% (55.000 έως 60.000) έχουν μεγάλη πιθανότητα να εγκριθούν, αφού περιμένουν την συναίνεση των φιλοξενούμενων ή έχουν εκκρεμότητες με τον ΑΜΚΑ, ενώ κάποιες απλά δεν έχουν πατήσει το κουμπί για να ενταχθούν οι δικαιούχοι στο κοινωνικό μέρισμα.


Ο ΓΓ Πρόνοιας τόνισε ότι θα εισηγηθεί την παράταση για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις εν δυνάμει δικαιούχων, που θα ισχύσει από την Δευτέρα.


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.