Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Η λευκή άμμος των εξωτικών ακτών είναι δημιούργημα ψαριών! (video)


Τι θα μπορούσε να είναι πιο ρομαντικό από το να περπατάς χέρι-χέρι με το αγαπημένο σου πρόσωπο σε μια λευκή, αμμώδη παραλία; Ίσως να καθίσετε στην άμμο και να την αφήσετε να τρέξει μέσα από τα δάχτυλά σας ενώ αναρωτιέστε από πού προέκυψε τόση ομορφιά!


Λίγοι άνθρωποι θα φανταζόντουσαν ότι όλη η εκθαμβωτική άμμος στις εξωτικές παραλίες είναι δημιουργία ψαριών που ζουν στους υφάλους, τρώνε κοράλλια και… αφοδεύουν άμμο!



Το parrotfish ή ψάρι παπαγάλος ζει σε υφάλους και τρέφεται με κοράλλια. Στην ουσία αλέθει τα κοράλλια με τα δόντια του για να τα καταπιεί, διατηρώντας τις θρεπτικές ουσίες και αποβάλλοντας το ανθρακικό ασβέστιο των κοραλλιών με τη μορφή άμμου.


Οι επιστήμονες αναφέρουν πως ένα parrotfish μπορεί να παράγει μέχρι 360 κιλά άμμου κάθε χρόνο. Πολλαπλασιάστε αυτό με χιλιάδες ψάρια και χιλιάδες χρόνια και παίρνετε τις άκρως περιζήτητες λευκές παραλίες.







πηγη  
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.