Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Κολπάκια που θα σας λύσουν τα χέρια στη μαγειρική!


Για ρύζι σπυρωτό, πατάτες που ψήνονται γρήγορα, ψάρια φρέσκα και μαλακό κρέας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω δοκιμασμένα και αποτελεσματικά κολπάκια!


Για να διαχωρίσετε το κάθε κόκκo ρυζιού, προσθέστε μερικές σταγόνες λεμόνι και ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι πριν το βρασμό του.


Αν βάλετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά, θα ψηθούν πιο γρήγορα.

Για να αποθηκεύσετε τα ψάρια για περισσότερο από μία ημέρα και να διατηρηθούν φρέσκα, πρώτα τα καθαρίζετε, στη συνέχεια τρίψτε τα με αλάτι, προσθέστε κουρκούμη και ξύδι, και στη συνέχεια παγώστε τα στην κατάψυξη.

Για να μην μαυρίσουν τα κομμένα μήλα, περιχύστε τα με λίγο λάιμ ή λίγη μουστάρδα σε σκόνη.

Για να βοηθήσετε το σκληρό κρέας όπως το αρνί ή το βοδινό κρέας, μαρινάρετε το σε ξύδι, πηγμένο γάλα για τυρί, μουστάρδα ή πουρέ παπάγιας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σκουπίστε τη μαρινάδα και στη συνέχεια μαγειρέψτε τα.

Πηγή: neadiatrofis.gr


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.