Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Έξυπνο πόμολο πόρτας αναγνωρίζει πρόσωπα!


Μετά τους «έξυπνους» θερμοστάτες, τους «έξυπνους» ανιχνευτές καπνού και τις «έξυπνες» κάμερες, που συνδέονται στο διαδίκτυο, η εταιρεία ηλεκτρονικού οικιακού εξοπλισμού Nest Labs παρουσίασε ένα «έξυπνο» πόμολο πόρτας που αναγνωρίζει πρόσωπα.

Το πόμολο, που έχει ενσωματωμένη μία κάμερα, καθώς και την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων της Google, έχει κατασκευασθεί ως ένα ακόμη «γκάτζετ» που μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας στον ένοικο ενός σπιτιού, προειδοποιώντας αν κάποιος άγνωστος πλησιάζει στο σπίτι.

Η Nest, που είχε εξαγορασθεί από τη Google το 2014 αντί 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει εδώ και έξι χρόνια παρουσιάσει διάφορα «έξυπνα» προϊόντα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να γίνει κερδοφόρα. Τώρα, «ποντάρει» στην κατασκευή του πόμολου με την ονομασία Hello, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μεσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018, σε τιμή που δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

  

Προ ημερών, η Apple παρουσίασε ένα διαφορετικό σύστημα αναγνώρισης προσώπων, το οποίο έχει ενσωματώσει στο νέο κινητό της τηλέφωνο iPhone Χ.

  

Στο μέλλον αναμένεται ότι όλο και συχνότερα οι κάμερες θα μπορούν να αναγνωρίζουν τους ανθρώπους, κάτι που έχει αρχίσει ήδη να δημιουργεί νέες ανησυχίες για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.