Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Πολυτέλεια οι επταήμερες διακοπές για τους μισούς Έλληνες - Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat για τον τουρισμό


Πολυτέλεια αποτελούν για περισσότερους από τους μισούς Έλληνες οι πολυήμερες διακοπές, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat ποσοστό 53,6% δεν δύναται να διαθέσει χρήματα ούτε για ένα επταήμερο ταξίδι κατά τη διάρκεια του έτους. Την ίδια ώρα, η δυνατότητα αυτή δεν υπάρχει ούτε έναν στους τρεις Ευρωπαίους.


Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά στοιχεία της Eurostat για τον τουρισμό στην Ευρωπαϊκή Ενωση, το το 33% των νοικοκυριών σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δυσκολεύονται να πληρώσουν ένα επταήμερο ταξίδι.

Στη δυσχερέστερη θέση βρίσκονται οι Ρουμάνοι με 67%. Ακολουθούν οι Κροάτες με 62,8%, οι Βούλγαροι με 56,4% και στην τέταρτη θέση από το τέλος, οι Έλληνες.  


Αντίθετα, στη Σουηδία, μόλις το 8% των νοικοκυριών αντιμετωπίζουν τέτοια οικονομική στενότητα.


Όσον αφορά την Ελλάδα, το 53,6% των Ελλήνων δεν έχουν την πολυτέλεια να πληρώσουν ούτε για ένα επταήμερο ταξίδι κατά τη διάρκεια του έτους, γεγονός που κατατάσσει τη χώρα μας στους ουραγούς της ΕΕ.


Αξίζει να σημειωθεί πως την τελευταία πενταετία το ποσοστό των κατοίκων που δεν είναι σε θέση να κάνουν διακοπές μειώθηκε σε όλα τα κράτη- μέλη εκτός της Κύπρου, της Δανίας και της Ελλάδας.


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.