Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Τα δέκα πιο συχνά πράγματα για τα οποία μετανιώνουμε στη ζωή μας


Αμερικανική έρευνα του πανεπιστημίου του Νορθγουέστερν διεξήγαγε έρευνα για να βρει για τι μετανιώνουμε περισσότερο στη ζωή μας.


Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Social Psychological and Personality Science το πρώτο πράγμα για το οποίο μετανιώνουν περισσότερο οι άνθρωποι έχει να κάνει με τις προσωπικές σχέσεις και τον έρωτα (18,1%).


Ακολουθεί η οικογένεια με ποσοστό 15,9%, η εκπαίδευση με ποσοστό 13,1%, η καριέρα με ποσοστό 12,2%, τα οικονομικά με ποσοστό 9,9%, θέματα που σχετίζονται με την ανατροφή των παιδιών με ποσοστό 9%, η υγεία με ποσοστό 6,3%, άλλα ζητήματα (5,6%), οι φίλοι (3,6%) και θέματα που έχουν να κάνουν με την ευεξία και την πνευματικότητα σε ποσοστό 2,3%.


Όπως είπε ένας από τους ερευνητές, ο καθηγητής Νιλ Ρόοζ, «εντοπίσαμε ότι οι περιστάσεις στη ζωή ενός ανθρώπου, όπως οι επιτυχίες και οι ελλείψεις, καθορίζουν τα πράγματα για τα οποία μετανιώνουμε στη συνέχεια της ζωής μας».Η έρευνα βρήκε επίσης ότι οι γυναίκες και οι εργένηδες αναφέρουν πιο συχνά ότι μετανιώνουν για έρωτες και χαμένες αγάπες, σε σχέση με τους άνδρες και όσους είναι σε σχέση.


Επίσης, οι άνθρωποι με υψηλό μορφωτικό επίπεδο αναφέρουν πιο συχνά ότι μετανιώνουν για πράγματα που έχουν σχέση με την καριέρα τους.


Η έρευνα εντόπισε επίσης ότι οι άνθρωποι μετανιώνουν περισσότερο για πράγματα που δεν έκαναν παρά για πράγματα που έκαναν.


Τέλος οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συμμετέχοντες στην έρευνα είχαν περισσότερες μεταμέλειες για πράγματα που δεν μπορούσαν να διορθωθούν σε σχέση με τους νεαρότερους.


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.