Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Σοκαριστικές εικόνες στην Πορτογαλία - Καμμένα πτώματα στο δρόμο

Πηγή: REUTERS/ RAFAEL MARCHANTE 

Η πύρινη λαίλαπα καίει τα πάντα στο πέρασμά της, στη δασική περιοχή Λεϊρία της κεντρικής Πορτογαλίας. Όλη τη νύχτα, οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να περιορίσουν την πυρκαγιά. Με το πρώτο φως της ημέρας όμως, η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική. Οι νεκροί έφτασαν τους 57 και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί αφού δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι. Άνθρωποι κάηκαν ακόμα και μέσα στα αυτοκίνητα τους.

«Δυστυχώς, αυτή είναι χωρίς αμφιβολία η χειρότερη τραγωδία που έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια» σε ό,τι αφορά τις δασικές πυρκαγιές, δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα, ο οποίος μετέβη στην έδρα της Πολιτικής Προστασίας, κοντά στη Λισαβόνα.

Σχεδόν 500 πυροσβέστες και 160 οχήματα έδιναν μάχη κατά τη διάρκεια της νύχτας για την κατάσβεση της φωτιάς.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών, οι φλόγες εξαπλώθηκαν «με μεγάλη σφοδρότητα» και «με ανεξήγητο τρόπο», κατά μήκος τεσσάρων μετώπων ταυτόχρονα.




loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.