Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Eurogroup αύριο, Grexit σήμερα από Σόιμπλε! Καμία ελάφρυνση χρέους!

Παραμονή του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, μιας ημερομηνίας - ορόσημο για την εξέλιξη του ελληνικού προγράμματος, ο Βόφλγκανγκ Σόιμπλε βάζει ξανά... φωτιές! Το αυριανό Eurogroup ήταν η ημερομηνία - κλειδί ώστε να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και να ξεκινήσει -επιτέλους- μία συζήτηση στα... σοβαρά, για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, λοιπόν, λέει πως "οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, και όχι η ελάφρυνση χρέους, θα συμβάλλουν η Ελλάδα να αποκτήσει βιώσιμο χρέος...". Είναι κάτι το οποίο έχει αναφέρει πολλάκις στο παρελθόν, ωστόσο εδώ μπαίνουν δύο αστερίσκοι.


Πρώτον, η χρονική συγκυρία είναι απίθανο να είναι τυχαία.


Δεύτερον, η παραπάνω φράση έχει την εξής συνέχεια: "...και να παραμείνει στην ευρωζώνη, καθώς τα επιτόκια και τα τοκοχρεολύσια ελάχιστα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της".



Ενώ, λοιπόν, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συναντώνται αύριο, Δευτέρα, στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας και για να αξιολογήσουν την πρόοδο της Αθήνας στις μεταρρυθμίσεις που της ζητούνται στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος στήριξης της οικονομίας της, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, δεν δείχνει απλά να διαφωνεί για την ελάφρυνση του χρέους, αλλά επαναφέρει ξανά τα "σύννεφα" του Grexit, που να λέμε την αλήθεια, καθόλου δεν μας είχαν λείψει...


Μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις...


Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Bild am Sonntag αν είναι καιρός να ειπωθεί στους γερμανούς ψηφοφόρους ότι μια απομείωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη, ο Σόιμπλε απάντησε: «Αυτό δεν θα βοηθούσε την Ελλάδα».

Δείτε Επίσης

Αμερικανός επενδυτής: "Ψέμα του αιώνα το ελληνικό χρέος"

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.