Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Βόλτα στο μυθικό φαράγγι της Νέδας



Οι υπέροχοι καταρράκτες σαν κρυμμένο μυστικό της Πελοποννήσου 

Από την αρχαιότητα, όπως αναφέρει ο Παυσανίας, ο ποταμός Νέδα όριζε τα σύνορα της Ηλείας και της Μεσσηνίας.


Σε μεγάλο τμήμα της η πανέμορφη Νέδα διασχίζει χαράδρα με πλούσια βλάστηση, προσφέροντας εντυπωσιακές εικόνες της φύσης, ενώ στην πορεία της σχηματίζει και καταρράκτες με τον μεγαλύτερο να εντοπίζεται κοντά στη Φιγαλεία και να έχει ύψος περίπου πενήντα μέτρα.


Οι πηγές της Νέδας εντοπίζονται στο όρος Λύκαιο κοντά στο χωριό Πέτρα στα όρια των νομών Μεσσηνίας και Αρκαδίας. Το ποτάμι διανύει 32 χιλιόμετρα και εκβάλλει στο Ιόνιο πέλαγος στην πανέμορφη Ελαία, κοντά στην Κυπαρισσία.


Η ονομασία του ποταμού αποδίδεται στη νύμφη Νέδα στην οποία, σύμφωνα με τον μύθο, έδωσε η Ρέα τον νεογέννητο Δία καλώντας τη θεότητα των νερών να τον προστατέψει από τον άνδρα της Κρόνο.


Το φαράγγι του ποταμού είναι γεμάτο πλατάνια, κουμαριές, συκιές κι αγριοβελανιδιές, συνθέτοντας τοπίο ξεχωριστής ομορφιάς από το οποίο νομίζεις πως θα ξεπηδήσουν νύμφες.


Από τις ομορφότερες διαδρομές προς τους καταρράκτες της Νέδας είναι αυτή που περνά από το χωριό Κοπανάκι και ανηφορίζει στο βουνό, μέσα από τοπία βυθισμένα στο πράσινο και γραφικά χωριά.






Δείτε Επίσης

Βιντεοσκοπεί τον εαυτό της να τρώει «σαβούρες» για να κερδίσει likes (video)


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.