Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Πως θα μοιραστεί η 13η σύνταξη του Τσίπρα

Αναλυτική αναφορά του υπουργείου Εργασίας για τους δικαιούχους και τον τρόπο καταβολής του "δώρου" της κυβέρνησης.


 

Σε συνέχεια των όσων είπε την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμα του για την 13η σύνταξη, το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία εξηγεί ποιοι δικαιούχοι και υπό ποιες προϋποθέσεις θα εισπράξουν τα 617 εκατ. ευρώ που έταξε ο πρωθυπουργός.




Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:




"1) Αποκλειστικοί δικαιούχοι είναι οι συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων και του Δημοσίου, για τους οποίους το σύνολο των μηναίων, Κύριων και Επικουρικών συντάξεων, χωρίς το ΕΚΑΣ και τις νόμιμες κρατήσεις (πλην φόρων), δεν υπερβαίνει τα 850 ευρώ.




2) Το ύψος του επιδόματος ισούται με τη διαφορά των παραπάνω αποδοχών από τα 850 ευρώ. Αν η διαφορά είναι μικρότερη του ποσού των 300 ευρώ, ο δικαιούχος λαμβάνει 300 ευρώ. Πχ. κάποιος με συντάξιμες αποδοχές 250 ευρώ, θα εισπράξει 600 ευρώ. Με συντάξιμες αποδοχές 500 ευρώ, θα εισπράξει 350 ευρώ. Με συντάξιμες αποδοχές 700 ευρώ, θα λάβει 300 ευρώ.




3) Οι δικαιούχοι, με βάση τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, ανέρχονται σε 1.591.332, δηλαδή το 60,32% του συνόλου των συνταξιούχων.




Όσο η οικονομία της χώρας θα ανακάμπτει, τόσο ευρύτερη και ουσιαστικότερη θα είναι η κοινωνική αναδιανομή για την στήριξη αυτών που έχουν πραγματική ανάγκη" καταλήγει το υπουργείο Εργασίας. 

Δείτε Επίσης 

Από χορεύτρια σε νυχτερινό κέντρο της Λεωφόρου Συγγρού Υπουργός Άνυνας της Αλβανίας

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.