Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

"Μαύρη" επέτειος σήμερα για το Παρίσι! Οι επιθέσεις και το αιματοκύλισμα στο "Μπατακλάν" που ΠΑΓΩΣΑΝ ολόκληρο τον πλανήτη.


Πέρασε ένας χρόνος από το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου 2015, όταν "πάγωσε" όλος ο πλανήτης Δέκα μήνες μετά την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του περιοδικού "Charlie Hebdo" με 12 νεκρούς (7 Ιανουαρίου 2015), το Ισλαμικό Κράτος "χτύπησε" ξανά το Παρίσι.


Η "Πόλη του Φωτός" πνίγηκε στο αίμα. 130 αθώοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Τα δάκρυα για αυτές τις ψυχές, ατέλειωτα. Κι ακόμα δεν έχουν στεγνώσει Εκρήξεις και πυροβολισμοί σε τέσσερις περιοχές του Παρισιού, ουρλιαχτά, σειρήνες και αίμα, πολύ αίμα, σημάδεψαν εκείνο το βράδυ.


Από τις 21:16 (τοπική ώρα) και για τις επόμενες περίπου τρεις ώρες αναφέρθηκαν τουλάχιστον τρεις ξεχωριστές εκρήξεις και έξι περιστατικά μαζικών πυροβολισμών.


Κοντά στο Stade de France, στο προάστιο Σαιν-Ντενί, σημειώθηκαν τρεις εκρήξεις (21.16, 21.19 και 21.53) είκοσι λεπτά μετά την έναρξη ενός φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα, μεταξύ των εθνικών ομάδων της Γαλλίας και της Γερμανίας, τον οποίο παρακολουθούσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Σε αυτές τις εκρήξεις, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.



Ο πρώτος βομβιστής δεν κατάφερε να μπει μέσα στο γήπεδο, όταν ένας σεκιούριτι αντιλήφθηκε το γιλέκο του με τα εκρηκτικά. Τότε, εκείνος τα πυροδότησε.


Δέκα λεπτά, αργότερα, ο δεύτερος βομβιστής ανατινάχτηκε κοντά στο στάδιο. Ύστερα από 23 λεπτά, ακολούθησε ο τρίτος βομβιστής κοντά σε εστιατόριο Mc Donald's.


Πυροβολισμοί σε εστιατόρια και καφέ


Οι πρώτες επιθέσεις έγιναν στις οδούς Bichat και Alibert, κοντά στο Κανάλι Σαιν-Μαρτέν, στο 10ο δημοτικό διαμέρισμα του Παρισιού. Οι επιτιθέμενοι πυροβόλησαν τα άτομα που βρίσκονταν έξω από το καφέ-μπαρ, Le Carillon, περίπου στις 21:25 τοπική ώρα.


Έπειτα πέρασαν την Rue Bichat και επιτέθηκαν στο εστιατόριο "Le Petit Cambodge" (Μικρή Καμπότζη), δολοφονώντας έντεκα άτομα.


Στη συνέχεια, ένοπλος με καλάσνικοφ άνοιξε πυρ έξω από το "Café Bonne Bière", κοντά στην ταράτσα του ιταλικού εστιατορίου "La Casa Nostra", στην Rue de la Fontaine-au-Roi. Ο γενικός εισαγγελέας του Παρισιού ανάφερε πως σε αυτό το σημείο υπήρξαν πέντε νεκροί και οκτώ τραυματίες.


Περίπου στις 21.36, δύο επιτιθέμενοι πυροβόλησαν για μερικά λεπτά προς τη βεράντα του «La Belle Équipe», ενός εστιατορίου στην οδό Rue de Charonne, στο 11ο διαμέρισμα του Παρισιού. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι από τα πυρά των ενόπλων σκοτώθηκαν 189 άνθρωποι.


Περίπου στις 21.40, ένας άλλος καμικάζι, ανατινάχτηκε στην Boulevard Voltaire, τραυματίζοντας 15 ανθρώπους.


Η σφαγή στο Μπατακλάν


Στο θέατρο Bataclan, στην Boulevard Voltaire στο 11ο διαμέρισμα του Παρισιού, το αμερικανικό ροκ συγκρότημα Eagles of Death Metal έπαιζε για ένα κοινό περίπου 1.500 ατόμων. Περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της συναυλίας, τέσσερις μαυροντυμένοι άνδρες με τυφέκια AK-47 μπήκαν στην αίθουσα. Μάρτυρες άκουσαν τους ένοπλους να φωνάζουν "Αλλάχου Άκμπαρ" λίγο πριν επιτεθούν κατά του πλήθους με πυροβολισμούς και χειροβομβίδες.


Το συγκρότημα Eagles of Death Metal παίζει ένα τραγούδι, όταν οι πυροβολισμοί ξεκινούν. Οι στιγμές που ακολουθούν αποτυπώνουν το μέγεθος του πανικού. Το παρακάτω βίντεο ήταν το πρώτο μέσα από το Μπατακλάν, που δόθηκε στη δημοσιότητα.


Ο μπασίστας του συγκροτήματος (στα αριστερά) σκύβει κατευθείαν και τρέχει προς τα παρασκήνιο, ενώ το ίδιο μετά από κλάσματα του δευτερολέπτου κάνουν και ο ντράμερ, αλλά και ο κιθαρίστας που βρίσκεται στο κέντρο της σκηνής.


Η επίθεση διήρκεσε περίπου 20 λεπτά. Γύρω στις 22:00, οι δράστες άρχισαν να συλλαμβάνουν ομήρους μεταξύ των θεατών, καθώς η αστυνομία έφτανε έξω από την αίθουσα συναυλιών. Στα χέρια των ενόπλων βρέθηκαν 60 - 100 όμηροι. Τα μέλη του συγκροτήματος μπόρεσαν να διαφύγουν χωρίς τραυματισμούς.


Ένας άνδρας που κατάφερε να βγει ζωντάνος μέσα από το θέατρο, δήλωσε σε δημοσιογράφο ότι οι επιτιθέμενοι ήταν πέντε ή έξι και ορισμένοι από αυτούς αναφέρθηκαν στη δράση της Γαλλίας στη Συρία. Άλλος άνδρας δήλωσε ότι ένας ένοπλος φώναξε: "Αυτό είναι συνέπεια του κακού που κάνει ο Ολάντ στους μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο".


Περίπου στις 00:15, η αστυνομία ξεκίνησε επίθεση στο θέατρο, μετά από αναφορές ότι οι επιτιθέμενοι είχαν αρχίσει να δολοφονούν τους ομήρους. Η κατάσταση ομηρίας έληξε στις 00:58 με τον θάνατο των ενόπλων και την απελευθέρωση των ομήρων.


Τέσσερις επιτιθέμενοι έχασαν τη ζωή τους, τρεις από αυτούς ανατινασσόμενοι με γιλέκα αυτοκτονίας. Ο τέταρτος πυροβολήθηκε από την αστυνομία, και το γιλέκο του ανατινάχθηκε όταν έπεσε.



Έναν χρόνο μετά το αιματοκύλισμα στο Μπατακλάν, το θέατρο - πλήρως ανακαινισμένο- υποδέχτηκε τον Στινγκ. Η συναυλία του άρχισε με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα και διήρκησε μιάμιση ώρα. "Η Γαλλία και ο κόσμος όλος θα δουν ότι το Μπατακλάν ξαναζεί", δήλωσε συγκινημένος ο Ζερόμ Λανγκλέ, ο ιδιοκτήτης του θεάτρου. Και είναι αλήθεια. Ξαναζεί. Όμως, η "πληγή" είναι ακόμα ανοιχτή... 






Δείτε Επίσης

Έκοψαν την ανάσα οι ελιγμοί του F16 στο Ηράκλειο - Υψώθηκε η τεράστια σημαία (video)


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.