Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Δέκα μονάδες μπροστά το Brexit σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση


Αμέσως μόλις δημοσιοποιήθηκε η δημοσκόπηση η στερλίνα έχασε πάνω από μισό σεντ σε σχέση με το δολάριο


Με διαφορά δέκα μονάδων -55% έναντι 45%- προηγείται το στρατόπεδο του Brexit, διευρύνοντας το προβάδισμά του ενώ απομένουν λιγότερες από δύο εβδομάδες για το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στη Βρετανία.


Αμέσως μόλις δημοσιοποιήθηκε η δημοσκόπηση, που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα από τη διαδικτυακή εφημερίδα The Independent, η στερλίνα έχασε πάνω από μισό σεντ σε σχέση με το δολάριο.


Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου ORB ήταν διαδικτυακή, σε δείγμα 2.000 ατόμων και διενεργήθηκε το διήμερο 8-9 Ιουνίου. Σύμφωνα με αυτήν, το 55% των Βρετανών τάσσεται υπέρ της αποχώρησης ενώ το 45% θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ.


Να σημειωθεί ότι στους συμμετέχοντες στην έρευνα δεν δόθηκε η δυνατότητα να απαντήσουν "δεν ξέρω".


Στο άρθρο που συνοδεύει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης η εφημερίδα γράφει ότι το στρατόπεδο του Brexit έχει διευρύνει το προβάδισμά του κατά τέσσερις μονάδες σε σύγκριση με μια παρόμοια δημοσκόπηση που είχε γίνει τον Απρίλιο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που συγκεντρώνει η αποχώρηση αφότου το ORB ξεκίνησε τις δημοσκοπήσεις με αυτό το ερώτημα πριν από περίπου έναν χρόνο. Τότε, το ποσοστό εκείνων που δήλωναν ότι θα ψήφιζαν υπέρ της παραμονής ήταν κατά 10 μονάδες υψηλότερο από εκείνο του Brexit.


Σημειώνεται ότι στο επόμενο τεύχος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel θα κυκλοφορήσει αυτό το Σάββατο σε μια δίγλωσση έκδοση, γραμμένο στην αγγλική και τη γερμανική γλώσσα, ενώ από τις σελίδες του θα απευθύνεται μια ηχηρή έκκληση στους Βρετανούς να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της 23η Ιουνίου υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο ίδιο πάντως τεύχος, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών προειδοποιεί τους Βρετανούς για τις επιπτώσεις της εξόδου από την ΕΕ. 


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.