Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Αυτοί είναι οι Έλληνες στη λίστα των Panama Papers - Όλα τα ονόματα



Τρανταχτά ονόματα επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και ποδοσφαιριστών φιγουράρουν στις λίστες των panama papers που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) - Ο κατάλογος περιλαμβάνει 223 εταιρείες και 400 δικαιούχους που συνδέονται άμεσα με την Ελλάδα!

Στη βάση δεδομένων περιλαμβάνονται το όνομα των offshore εταιρειών, οι μέτοχοι και δικαιούχοι τους, τα στοιχεία της διεύθυνσής τους και οι νομικοί εκπρόσωποί τους που συνδέονται με την εταιρεία. Ωστόσο δεν περιλαμβάνονται συγκεκριμένες συναλλαγές που έχουν διενεργήσει. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι δεν είναι κατ' ανάγκη παράνομη η σύσταση μιας offshore εταιρείας ή καταπιστεύματος, μπορεί όμως να αποτελέσει μια βάση για το ποιοι μετέφεραν έξω τα λεφτά τους. 

AdTech Ad

Συνολικά η βάση δεδομένων, η οποία είναι προσβάσιμη από το κοινό στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: https://offshoreleaks.icij.org/, περιλαμβάνει περισσότερες από 200.000 offshore εταιρείες που είχε συστήσει η νομική εταιρεία του Παναμά Mossack Fonseca.

Κάθε πολίτης μπορεί να ερευνήσει τη βάση δεδομένων αλλά και να «κατεβάσει» στον υπολογιστή του τα στοιχεία που έχει καταστήσει δημόσια η ICIJ.

Η αποκάλυψη των «Αρχείων του Παναμά» προκαλεί παγκόσμια αίσθηση από τις αρχές Απριλίου, οπότε και είχαν πρωτοδημοσιευτεί, αφού σε αυτά περιλαμβάνονται τα ονόματα πολλών πρώην και εν ενεργεία πολιτικών, καλλιτεχνών, ποδοσφαιριστών κ.ά. Η αποκάλυψη αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον Αρχών και πολιτών στο θέμα των φορολογικών παραδείσων, οι οποίοι χρησιμοποιούνται από εταιρείες και ιδιώτες και για λόγους φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής ή και ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος.

Δείτε εδώ αναλυτικά όλα τα ονόματα των Ελλήνων που περιλαμβάνονται στη λίστα panama papers 

H Lista Me Tous Ellhnes Sta Panama Papers


Δείτε Επίσης

Άσχημα τα νέα για τον Σουμάχερ








loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.