Τρίτη, 3 Μαΐου 2016

Cheesecake με βάση από πασχαλινά κουλουράκια



Συνταγή για να μην πετάξετε τα κουλουράκια που απέμειναν

Υλικά για 6-8 άτομα


200 γραμμάρια πασχαλινά κουλουράκια

110 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (λιωμένο αλλά όχι καυτό)

300 γραμμάρια τυρί κρέμα

300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)

1 βάζο μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι

Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα κουλουράκια μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια, όχι όμως τελείως σκόνη. Κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Αφού γίνει ένα μείγμα, το ρίχνουμε σε μια φόρμα ή ένα τσέρκι με 20 εκ. δακτυλίδι και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα. Τοποθετούμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το μείγμα μας.

Αφού δούμε ότι ψήθηκε τη βγάζουμε από το φούρνο για να κρυώσει ή μπορούμε να την βάλουμε στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά.

Αφού κρυώσει η βάση, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη  σαντιγί μας απαλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Στρώνουμε τη γέμιση καλά μέσα στη φόρμα και στρώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα με απαλές κινήσεις.

Αφήνουμε το γλυκό  στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες και ξεφορμάρουμε το γλυκό, πριν το σερβίρουμε. Για το σερβίρισμα το κόβουμε τριγωνικά και το περιχύνουμε με μαρμελάδα φράουλα.


Δείτε Επίσης

Εύκολη πίτσα με λουκάνικο, ντοματίνια και βασιλικό



loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.