Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ



Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, σήμερα,  από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, και χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, θα είναι η πρωτεύουσα λόγω των στάσεων εργασίας που έχουν αποφασίσει τα σωματεία των εργαζομένων τους προκειμένου να πραγματοποιήσουν ταυτόχρονα γενικές συνελεύσεις.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς που αντιδρούν στην υπαγωγή των συγκοινωνιακών εταιρειών στο υπερ-Ταμείο καταγγέλλοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίησή τους θα αποφασίσουν στις συνελεύσεις τους τις περαιτέρω δράσεις τους.

Μάλιστα, η πρόταση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργία Μετρό Αθήνας στη γενική συνέλευση θα είναι "απεργίες  επαναλαμβανόμενες με εκτίμηση της κατάστασης , παράλληλα με δράσεις και ενημέρωση με διάφορους τρόπους προς τους πολίτες τι ακριβώς σημαίνει το ξεπούλημα τον δημοσίων αστικών συγκοινωνιών".

Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες με ανακοινώσεις τους δηλώνουν μεταξύ άλλων πως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις» μπαίνει και επίσημα πλέον η σφραγίδα που ανοίγει το δρόμο των εκχωρήσεων σε ό,τι απέμεινε από τον εθνικό μας πλούτο. Τα κοινωνικά αγαθά μπαίνουν σιγά σιγά στη μηχανή που τα μεταλλάσει σε αγοραία προϊόντα που θα τα εκμεταλλεύονται - νομίμως - οι κρατικοδίαιτοι «επενδυτές», οπότε οι υπηρεσίες θα γίνουν απρόσιτες για τους μετακινούμενους πολίτες του μόχθου".


Δείτε Επίσης

Πώς φτιάχτηκε ο μεγαλύτερος "κυνηγός" εξωγήινων του πλανήτη



loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.