Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Η χαρά των σινεφίλ: Ο μαραθώνιος της 7ης τέχνης επιστρέφει με 168 ταινίες[πρόγραμμα]



Ο αγαπημένος θεσμός του σινεφίλ κοινού επιστρέφει. Ταινιόραμα με 168 επιλεγμένες ταινίες, οι οποίες θα προβληθούν σε διάστημα 56 ημερών, από την Πέμπτη 12 Μαΐου έως και την Τετάρτη 6 Ιουλίου. 


Για 25η χρονιά, μία απέραντη ταινιοθήκη θα παρελάσει από την οθόνη του Αστυ, με κλασικά αριστουργήματα της 7ης Τέχνης όπως ο «Ιβάν ο Τρομερός» του Σεργκέι 'Αϊζενστάιν, η «Λολίτα» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ , ο «Θρόνος του Αίματος» του Ακίρα Κουροσάβα, «Ο Καίσαρας Πρέπει να Πεθάνει» των αδερφών Ταβιάνι και ο «Λευκός Θεός» του Κόρνελ Μουντρούτσο.


Η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Χένρι Μίλερ, «Ήσυχες μέρες στο Κλισί», το δίδυμο Τζέρι Λιούις-Ρόμπερτ Ντε Νίρο στον «Βασιλιά για μια Νύχτα», του Μάρτιν Σκορσέζε, αλλά και «υποτιμημένα διαμάντια» των Μπράιαν Ντε Πάλμα, Ρόμπερτ Ρόσεν και Σίντνεϊ Λιούμετ, είναι κάποιες επιπλέον κλασικές κινηματογραφικές στιγμές, σπάνιας προβολής στη χώρα μας, που φέρνει η φετινή διοργάνωση του Ταινιοράματος.




Έτορε Σκόλα


Επίσης φιλοξενεί μεταξύ άλλων, αφιερώματα σε «Κορυφαίους Γάλλους Δημιουργούς» (Αλέν Ρενέ, Ερίκ Ρομέρ, Λουί Μαλ), ταινίες βραβευμένες με «Χρυσό Φόινικα» ( «Ροζέτα» των αδελφών Νταρντέν, « Ανάμεσα στους τοίχους» του Λοράν Καντέ, «Μυστικά και Ψέμματα του Μάικλ Λι), «Φιλμ νουάρ» («Μαχαίρι στο Νερό» του Ρομάν Πολάνσκι, «Ριφιφί» του Ζυλ Ντασέν, «Τα 39 Σκαλοπάτια» του Αλφρεντ Χίτσκοκ), «Λησμονημένα Αριστουργήματα» ( «Το άγχος του τερματοφύλακα πριν το πέναλτι» του Βιμ Βέντερς, «Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν;» του Σίντνεϊ Πόλακ, «Επαναστάτες χωρίς αύριο» του Φράνσις Φορντ Κόπολα), βραδιές Παζολίνι, Αλμοδόβαρ, Τζάρμους, Τρυφό, Κουροσάβα, Μπουνιουέλ , Βισκόντι, Λιντς, και Λαρς Φον Τρίερ.  


Αντρέι Ζουλάφσκι


Την πρώτη εβδομάδα προβολών, θα έχουμε την ευκαιρία να θυμηθούμε επί της μεγάλης οθόνης διαχρονικά αριστουργήματα δύο σπουδαίων και πρόσφατα εκλιπόντων δημιουργών, του Έτορε Σκόλα και του Αντρέι Ζουλάφσκι. 

                                              Read  more




loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.